Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

АСПІРАНТИ З ЯПОНІЇ В ЧОРНОБИЛЬСЬКОМУ ЗАПОВІДНИКУ

Аварія на Першій Фукусімській АЕС в 2011 році має багато паралелей з Чорнобильською катастрофою. Тому увага до цієї теми науковців з Японії – вже звична. Але не тільки вчені з країни Сонця, що сходить, цікавляться наслідками аварії на ЧАЕС, зоною відчуження та діяльністю Чорнобильського заповідника. Нещодавно сюди...

 

Аварія на Першій Фукусімській АЕС в 2011 році має багато паралелей з Чорнобильською катастрофою. Тому увага до цієї теми науковців з Японії – вже звична. Але не тільки вчені з країни Сонця, що сходить, цікавляться наслідками аварії на ЧАЕС, зоною відчуження та діяльністю Чорнобильського заповідника.

Нещодавно сюди з пізнавальною метою приїхала група японських аспірантів з Університету Осаки, які вивчають освітньо-виховну систему середніх та вищих навчальних закладів. Крім багатьох об’єктів, котрі гості планували відвідати в зоні відчуження, вони зустрілись і зі співробітниками Чорнобильського заповідника, які розповіли про численні напрямки діяльності Заповідника у сфері інформування населення не тільки про наслідки Чорнобильської катастрофи, а й про позитивні зміни, що відбуваються зараз на цій території.
 

 

Особливо аспірантів з Японії зацікавив напрямок екологічної освіти, який фахівці Заповідника здійснюють в десятках навчальних закладів Іванківського, Поліського районів та м. Київ.
 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: