Завантаження ...

Досвід України у сфері поводження з радіоактивними відходами та відпрацьованим ядерним паливом

У Великій Британії фахівці ДАЗВ та підприємств зони відчуження представили досвід України у сфері поводження з радіоактивними відходами та відпрацьованим ядерним паливом Під час міжнародної конференції Civil Nuclear Showcase 2020, яка проходить у Лондоні (Сполучене Королівство Великої Британії та Північної...

 

У Великій Британії фахівці ДАЗВ та підприємств зони відчуження представили досвід України у сфері поводження з радіоактивними відходами та відпрацьованим ядерним паливом.

Під час міжнародної конференції Civil Nuclear Showcase 2020, яка проходить у Лондоні (Сполучене Королівство Великої Британії та Північної Ірландії),фахівцями ДАЗВ та підприємств зони відчуження було представлено досвід України у сфері поводження з радіоактивними відходами та відпрацьованим ядерним паливом.
 

 

Зокрема, процеси проєктування об'єктів, призначених для поводження з радіоактивними відходами, досвід щодо зняття ЧАЕС з експлуатації та перетворення об’єкта «Укриття» на екологічно безпечну систему.

За словами керівництва ДАЗВ, Україна зацікавлена в обміні досвідом та налагодженні співпраці з британськими компаніями в галузі поводження з радіоактивними відходами у сферах поводження з РАВ, зняття з експлуатації ядерних об’єктів та протидії радіаційним загрозам.
 

 

Також, у рамках конференції відбулася зустріч з Британським управлінням зі зняття з експлуатації ядерних об’єктів (Nuclear Decommissioning Authority) та іншими компаніями в галузі поводження з радіоактивними та небезпечними відходами, зокрема для обговорення наступних кроків у напрямку розвитку співробітництва.
 

 

Окрім того, за підтримки Департаменту з міжнародної торгівлі Посольства Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії було проведено виставку дитячих малюнків «Чорнобиль без упереджень» учнів дніпровських шкіл із образотворчої студії Тетяни Охріменко.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями:
мрия