Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Правопорядок в місті залежить від кожного з нас

Криміногенна обстановка в місті останнім часом погіршилась. Все частіше в соціальних мережах з’являються повідомлення про крадіжки, грабежі, побиття. Славутич згадують, як місто в якому орудує кримінальне угрупування, що у страху тримає все місто. То ж міським головою Славутича, було терміново скликано нараду. В якій взяли участь представники поліції, небайдужі до криміногенної ситуації в місті активісти.

 Криміногенна обстановка в місті останнім часом погіршилась. Все частіше в соціальних мережах з’являються повідомлення про крадіжки, грабежі, побиття. Славутич згадують, як місто в якому орудує кримінальне угрупування, що у страху тримає все місто.

 То ж міським головою Славутича, було терміново скликано нараду. В якій взяли участь представники поліції, небайдужі до криміногенної ситуації в місті активісти.

 Юрій Фомічев наголосив, що Славутич завжди вирізнявся з поміж інших міст, спокійним життям, хоча випадки правопорушень час від часу і траплялись. Та віднедавна, бійки в нічних закладах стали певною закономірністю. Тож слід, обміркувати шляхи вирішення даної ситуації.

 Так зокрема черговими тривожними сигналами, стало побиття двох молодиків в барі «Неон», разом з тим тривожні повідомлення від працівників Московського фоку, в якому група молодиків, яка можливо має відношення до так званої банди, розпочала тренування буцім то готуючи бійців.

 На це повідомлення миттєво відреагувала і міська влада і колектив спортивної споруди. Від тепер введено ідентифікацію відвідувачів, якої до цих пір не було. Аби знати принаймні хто відвідує фоки. Після чого тренування даної групи молодиків припинили і перенесли в інше місце.

 
 

 На додачу, за словами присутніх активістів, є інформація, що тренер даної групи був помічений під час інциденту біля бару «Атлант», коли дівчині в результаті бійки було зламано щелепу.

 Присутні висловили припущення, що він належить до горезвісних братів Хачатрян. Прізвища яких вказані у зверненні до генерального прокурора та міністра внутрішніх справ від ВО «Майдан». Яке Анатолій Гладченко передав міському голові, зазначивши, що має власний сумний досвід, правопорушень скоєних проти нього, які і досі не доведені у суді.

 Звернення було прийняте та винесене на сесію міської ради.

 Міський голова зазначив, що покращити ситуацію можна лише змінивши своє відношення до неї. І результат залежить від кожного славутичанина. Бо до прикладу відвідуючи нічні заклади, які на разі не мали б працювати, бо було відповідне рішення міської ради, славутичани продовжують відвідувати, тим самим провокуючи себе на неприємності.

 
 


 До того ж було вирішено повернутися до розгляду можливого створення в місті муніципальної варти. Яка здійснювала би патрулювання міста. У продовження цієї теми, відповідне доручення, що до посилення патрулювання міста в нічний час отримав і відділ поліції. Та за словами начальника Нацполіції, їх штат настільки зменшений, що аби створити два патрулі, один з яких міг контролювати територію поблизу нічних кафе, а інший слідкувати за вулицями міста, необхідно залучати активістів.

 На засідання було висловлено багато слушних пропозицій та обговорені шляхи вирішення питання правопорядку в місті. Основна думка полягає саме у згуртуванні сил славутичан.

 
tomila_dm@i.ua - Томіла Дмитрюк

 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: