Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Місто нових ідей готове до інновацій в системі шкільного та дошкільного харчування

Вже зовсім скоро харчування наших дітей підніметься на в рази вищий рівень якості. І завдяки інноваційним технологіям у шкільних їдальнях страви стануть корисними та смачними, як у кращих ресторанах Світу. У середу в їдальні Славутицького ліцею відбулась презентація за участю представників компанії «S-prof», що вже багато років працює в України, представники німецької компанії «Rational» та французької компанії «Robot Coupe».

 Перебуваючи у відрядженні в місті Ірпінь, начальник відділу освіти і науки Наталія Швець, потрапила на презентацію інноваційного сучасного обладнання для харчоблоків від німецьких та французьких компаній.

 Вражена функціональністю обладнання, виробленого в кращих сучасних тенденціях, яке дає можливість зекономити час, енергетичні ресурси при приготуванні та при цьому отримати якісну корисну і смачну страву, виникла думка запросити представників компанії в наше місто, аби в подальшому закупити його для славутицьких шкіл та садків.

 «Оскільки харчування сьогодні є одним із першочергових завдань яке стоїть перед нами. Здорове харчування, якісне! Ми розробляємо відповідну програму з метою покращення надання цієї послуги в закладах освіти. » - говорить Наталія Швець.

 
 

 Так у середу в їдальні Славутицького ліцею відбулась презентація за участю представників компанії «S-prof», що вже багато років працює в України, представники німецької компанії «Rational» та французької компанії «Robot Coupe».

 Катерина Денисенкова, що є асистентом представництва «Rational» зазначає: «Ми раді представити вам інноваційні технології, якими займається компанія Rational, і раді що нарешті місце для інновацій знайшлося і в сфері громадського харчування, у тому числі і шкільних їдальнях, закладах освіти. Данні технології змінять та покращать якісну сторону харчування, всі процеси. При цьому буде відбуватися економія ресурсів. Компанія пройшла дуже великий шлях, довжиною в 10 років. Відтак є накопичений досвід в сфері шкільного харчування в Європі. І ми раді що настав час для змін і в Україні. Сподіваємося, що ви допоможете це зробити. »

 Німецька компанія «Rational» є виробником теплових апаратів для приготування їжі, пароконвектоматів та багатофункціональних систем. Та докорінний процес покращення харчування є можливим лише в процесі комплексних змін. Тому в них є партнер компанія комплексних рішень для закладів громадського харчування «S-prof», яка за словами Катерини, є своєрідним провідником в сфері змін, в сфері оновлення і постачання таких комплексних рішень і в Україні також.

 Керівник торгівельного представництва в м. Київ «S-prof» у продовження теми наголосив: «Останні декілька років ми обрали для себе однією з цілей – зміни в сфері громадського харчування, в тому числі в шкільних та дошкільних закладах. Одним з кроків на шляху до досягнення цієї мети є повна відмова від старої системи, шляхом введення інноваційних рішень. В цьому напрямку своєрідним локомотивом є компанія «Rational», крім того з метою безпеки та запобігання травм на виробництві, ми пропонуємо з акцентувати роботу персоналу на заготівлю продуктів, а не в гарячий цех де наразі це відбувається. Тут нам допомагає французька компанія «Robot coupe», електромеханічне обладнання якої дозволяє відмовитися від традиційного використання ножа»

 Микола Науменко, представник компаніЇ «Robot coupe» Впевнений, в якості, надійності та функціональності їх товарів: «Погоджуюсь з представниками «Rational». Приємно що ви вирішили придбати для дітей якісне обладнання. Цей шлях ми вже пройшли з арміями. Вони залишилися задоволені. Ми не просто продаємо обладнання, а й пропонуємо співпрацю. Готові навчити персонал працювати на обладнанні, аби вони потім змогли повноцінно оцінити його переваги. »

 Яких до слова вистачає. І це могли побачити на власні очі й переконатися в цьому всі хто був присутнім на заході. А це й директори шкіл, й завідуючі дошкільних закладів, представники батьківських комітетів, директори комунальних підприємств, та ресторанного бізнесу.

 Серед основних переваг пришвидшення часу та об’ємів приготування. До прикладу за 15 хвилин можна підсмажити більш ніж 100 котлет, при цьому можна бути впевненим у їх готовності, максимальне збереження корисних та поживних елементів, мінімальне використання соняшникової олії, мінімальна участь в процесі приготування персоналу, зниження енергозатрат мінімум на 50 відцотків.

 До того ж готувати в інноваційному пароконвектоматі можна одразу декілька страв, при цьому кожна з них випікатиметься з потрібною температурою, необхідну для цього кількість часу і головне запахи не змішуватимуться один з одним. Отже тільки но уявіть за приблизно пів години одночасно в одному пароконвектоматі стане можливим приготування жаркого, каші та до прикладу запіканки.

 Кожну программу можна внести у базу улюблених рецептів і якість виготовлення їжі буде однаковою хто б з поварів не був присутній на зміні. Крім того на окремому сервері зберігатиметься більш ніж рік все меню приготоване в пароконвектоматі, та дані про температурний режим при якому готувалася страва.

 А овочерізка продемонстрована компанією «Robot coupe», це незамінний помічник про який мріє кожна господиня. Він не лише ідеально нарізає овоці на різної форми шматочки, може потерти сир, пошинкувати капусту і все це за 2-3 секунди, крім того вона ніколи не працюватиме якщо у отворі для овоців знаходяться пальці, тобто є безпечною для рук працівників. Ножі виготовлені з медицинської сталі на десятки років дозволять забути про нарізку овочів в ручну.

 
 

 Вражені гості презентації, одностайно погодились, що інноваційне обладнання Славутич, як місто нових ідей повинно мати в своєму арсеналі для шкільних їдалень та садочків. Міський голова погоджується із цим, бо ще на початку зустрічі він наголосив, що якість життя на ряду з багатьма аспектами, у тому числі залежить і від якості харчування. Тому ми не повинні економити на якості харчування майбутнього покоління славутичан. Тим паче що тенденція до харчування саме в шкільних їдальнях зростає, і як пріоритет та за мету Славутич планує вийти на 100 відсотків харчування школярів саме в закладах освіти.

 
 

На питання «Чи купуватимемо обладнання для славутицьких шкіл та садків?» Міський голова відповів: «Думками вже купили. Обладнання сучасне, на основі штучного інтелекту і тут зміна свідомості в приготуванні є. Тому мета така є. Ми сьогодні приймаємо участь в декількох програмах, намагаємось бути пілотним містом і пілотними закладами де впроваджуємо все нове. Якісне харчування для нас пріоритет. Ми підрахували, що близько мільйона гривень треба на заклад , що до змінити обладнання. Та разом з тим ми отримуємо не просто обладнання, а й навчання персоналу,якість продукту, тому що зберігаються поживні речовини, вітаміни. Сподіваюся мене підтримають і інші від кого це залежить І ми зробимо революцію в харчуванні закладів освіти разом! »

Ото ж сподіваємося вже зовсім скоро харчування наших дітей підніметься на в рази вищий рівень якості. І завдяки інноваційним технологіям у шкільних їдальнях страви стануть корисними та смачними, як у кращих ресторанах Світу.

tomila_dm@i.ua - Томіла Дмитрюк

 

-
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: