Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Роман Абрамовський з робочим візитом відвідав Чорнобильську АЕС

Заступник Міністра енергетики та захисту довкілля України Роман Абрамовський з робочим візитом відвідав Чорнобильську АЕС. 18 лютого заступник Міністра енергетики та захисту довкілля України Роман Абрамовський з робочим візитом відвідав Чорнобильську АЕС, де представив тимчасово виконуючого обов'язки Голови Державного ...

 

Заступник Міністра енергетики та захисту довкілля України Роман Абрамовський з робочим візитом відвідав Чорнобильську АЕС

18 лютого заступник Міністра енергетики та захисту довкілля України Роман Абрамовський з робочим візитом відвідав Чорнобильську АЕС, де представив тимчасово виконуючого обов'язки Голови Державного агентства з управління зони відчуження - Катерину Павлову (Kateryna Myrnaua-Pavlova). Представляючи нового очільника, Роман Абрамовський провів нараду із керівниками підприємств, що належать до сфери управління Агентства, окреслив завдання та стратегічні напрями діяльності.
 


Крім того, під час відвідування промислового майданчика Чорнобильської АЕС заступник Міністра оглянув новий вагон-контейнер Skoda, яким буде перевозитися відпрацьоване ядерне паливо зі старого сховища «мокрого типу» (СВЯП-1) у нове сховище «сухого типу» (СВЯП-2). Цей процес ЧАЕС планує запустити у березні цього року під час «гарячих випробувань» СВЯП-2. «Гарячі випробування» передбачають собою переміщення у нове сховище 186 відпрацьованих тепловиділяючих збірок, які після обробки будуть розташовані у бетонних модулях зберігання.
 

 

Також заступник Міністра разом з Головою Держатомрегулювання Г. Плачковим та т.в.о. Голови ДАЗВ К. Павловою у супроводі в.о. генерального директора ДСП ЧАЕС С. Калашника відвідали Новий безпечний конфайнмент та побували у просторі під Аркою. Заключним пунктом візиту став огляд вищезгаданого сховища відпрацьованого ядерного палива «сухого типу» СВЯП-2, який отримав сертифікат про завершення будівництва.
 

 


Катерина Павлова зазначила, про подальшу спільну співпрацю з Мінекоенерго та Держатомрегулювання у реалізації та завершенні проектів міжнародної технічної допомоги, які виконуються на промисловому майданчику Чорнобильської АЕС.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: