Завантаження ...

Славутич вже в цьому році можуть приєднати до Чернигівський області - Андрій Прокопенко

У цьому році місто Славутич можуть передати до складу Чернігівської області. Про це голова облдержадміністрації Андрій Прокопенко сказав в прямому ефірі програми «Звіти наживо». З його слів, це питання наразі обговорюють в Міністерстві розвитку громад та територій. «Зараз якраз Верховній Раді якраз є ...

 

У цьому році наше місто  можуть передати до складу Чернігівської області. Про це голова облдержадміністрації Андрій Прокопенко сказав в прямому ефірі програми «Звіти наживо».

З його слів, це питання наразі обговорюють в Міністерстві розвитку громад та територій.

«Зараз якраз в Верховній Раді  є закон «Про новий адміністративний устрій». Наскільки я розумію, воно буде врегульовано законом. Є позиція експертів міністерства в тому, що логічно було би передати Славутич Чернігівській області. Можливо, так, в цьому році Славутич буде передано до Чернігівської області», - сказав Прокопенко.

За словами Андрія Прокопенка, на минулому тижні, він мав зустріч зі Славутицьким міським головою Юрієм Фомічевим. Обговорювали в тому числі і питання приєднання.

«Громаді Славутича подобається їх статус нинішній. Але є і інші думки. Тобто, скільки людей, стільки і думок. Є позиція Київської області, вони проти. Наша позиція – ми б зробили все, щоб Славутич взяти. Славутич має реверсну дотацію. Це не дотаційне місто, це те місто, яке може стати драйвером росту в цьому регіоні», - розповів Андрій Прокопенко.


 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями:
мрия