Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Візит Німецького товариства міжнародного співробітництва GIZ

З 2007 року Славутич розпочав свій рух по шляху енергозбереження та енергонфективності, ставши співзасновником Асоціації «Енергоефективні міста України». Вдало реалізовані проекти: здійснення термомодернізації 2-х муніципальних об'єктів бюджетної сфери» (ЗОШ №2, ДНЗ №1 «Калинка»); встановлення теплолічильників у....

 

З 2007 року Славутич розпочав свій рух по шляху енергозбереження та енергонфективності, ставши співзасновником Асоціації «Енергоефективні міста України».

Вдало реалізовані проекти: здійснення термомодернізації 2-х муніципальних об'єктів бюджетної сфери» (ЗОШ №2, ДНЗ №1 «Калинка»); встановлення теплолічильників у багатоквартирних будинках; використання «теплих кредитів»; діяльність департаменту енергоменеджменту КП «АРР»; укладені ЕСКО-контракти; встановлені індивідуальні теплові пункти в закладах освіти; вуличне LED освітлення; перший в Україні муніципальний енергокооператив «Сонячне місто», а ще багаточисельні обміни славутицьким досвідом, тренінги, навчальні програми і отримані нагороди, за добре зроблену роботу, свідчать, що Славутич за роки напрацював достойні практики енергозбереження та енергоефективності.
 

 

13-14 січня у Славутичі працює команда Німецького товариства міжнародного співробітництва GIZ: Клаус Хоппе, куратор проекту «Енергоефективність у Громадах–ІІ» та Дмитро Сакалюк, експерт з енергоефективності. У залі засідань Славутицької міської ради вже відбулася зустріч із міським головою Юрієм Фомічевим та керівниками муніципальних устав міста, обговорені основні досягнення, перешкоди і проблеми, обґрунтовані необхідність впровадження Модулів енергоменеджменту. Програма візиту передбачає також розробку заходів у рамках проектів торгового центру з енергозбереження, короткий тренінг для завгоспів, використання методик GIZ щодо розрахунку заощаджень, відвідування муніципальних установ.
 

 


Важко не погодитися із тезою про важливість енергоменеджменту у громаді, адже це дозволяє економити енергію і кошти, забезпечує комфортні умови перебування у будівлях, дозволяє якісно планувати енергоспоживання та фінансування. І позитивно, що напрацьовані міські енергоефективні проекти мають довгу перспективу.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: