Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Активісти виявили факти корупції у місті-супутнику ЧАЕС Славутичі

25 та 26 грудня активісти ГО «Стоп корупції» відкрили громадську приймальню у місті Славутичі та провели опитування громадян для моніторингу ситуації у місті. Про це повідомив активіст організації Юрій Цибенко. «Основною метою спілкування з громадянами було виявлення фактів корупції в Славутичі....

 


25 та 26 грудня активісти ГО «Стоп корупції» відкрили громадську приймальню у місті Славутичі та провели опитування громадян для моніторингу ситуації у місті.

Про це повідомив активіст організації Юрій Цибенко.

«Основною метою спілкування з громадянами було виявлення фактів корупції в Славутичі. Нам вдалося дізнатися, що містяни дійсно мають декілька нагальних проблем», – зауважив він.
 

 
 

Місцеві мешканці повідомили, що завідувач міської лікарні бере хабарі, а також що людям катастрофічно не вистачає автоперевезень, оскільки в Славутичі цим займається тільки одна фірма. Крім того, будівельна компанія, якою володіє дружина мера Юрія Фомічова, постійно виграє тендери, але за фактом займається незрозуміло чим. Наприклад, на встановлення вікон у лікарні та школі двічі виділялися кошти з бюджету, але ремонтних робіт, які мала провести компанія дружини мера, так і не відбулося. Ще один цікавий факт – наразі подружжя займається будівництвом власного готелю у Варшаві. Вся інформація наразі перевіряється.
 

 


Крім того, зовсім нещодавно активістам стало відомо, що ці погрішності керманича міста далеко не найсерйозніші. Наразі у міста є можливість використовувати альтернативне опалення, яке по вартості виходить набагато дешевше. Втім, державні компанії просто не дають цього зробити, і за це відповідальна мерія. Нагадаємо, Славутич – місто-супутник Чорнобильської АЕС, а значну частину населення становлять ліквідатори та працівники станції. У місті багато лікарень, реабілітаційних центрів тощо, і вартість за опалення є важливим фактором. Журналісти "СтопКору" уже розслідують цю історію аби з'ясувати усі подробиці.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: