Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Урок моралі «Подай руку допомоги»

День людей з обмеженими можливостями − це день нашого милосердя і співчуття до тих, хто дуже потребує нашої допомоги. Люди, які повинні боротися кожен день за своє місце під сонцем, гідні нашої поваги та розуміння. Тому під час бесіди з молодшими школярами, яка відбулася в ЗБІЦі, акцент був зроблений на нашому ставленні до таких людей....

 

День людей з обмеженими можливостями − це день нашого милосердя і співчуття до тих, хто дуже потребує нашої допомоги. Люди, які повинні боротися кожен день за своє місце під сонцем, гідні нашої поваги та розуміння. Тому під час бесіди з молодшими школярами, яка відбулася в ЗБІЦі, акцент був зроблений на нашому ставленні до таких людей.

Учні переглянули фільм про п'ятьох відомих особистостей, чиї фізичні вади не зупинили їх перед труднощами, а навпаки, змусили їх багато чого досягти в житті. Приклади: Ніколас Вуйчич, що народився без нижніх і верхніх кінцівок, став проповідником, одружився і став батьком; Стівен Хокінг, чудовий фізик-теоретик, який повністю знерухомлений, пише книги, робить відкриття і радіє життю. Ще: школярі захоплювалися американцем, який, народившись без обох рук, став одним із кращих лучників планети, навчившись стріляти… ногами; будучи сліпою й глухонімою з дитинства, американка Хелен Келлер навчилася читати по методу Брайля, закінчила школу, а потім й університет. За своє життя вона написала 12 книг і брала активну участь в політиці.

Ці особистості − зразок життєлюбства й оптимізму, зустріти які у звичайної здорової людини можна не завжди. Слухачі не могли повірити, що люди з обмеженими можливостями досягають неймовірних висот у житті. Учні задалися питанням: а в чому ж секрет цих особистостей, де вони черпають сили і віру в своє щасливе майбутнє? Відповідь була знайдена досить швидко, причому самими учасниками бесіди: люди, які народилися не такими, як усі, вміють дарувати любов оточуючим, допомагати всім, хто потребує їх участі, бути оптимістами в будь-якій ситуації та мати впевненість у завтрашньому дні.

Ця бесіда стала своєрідною відправною точкою для школярів, які зрозуміли, що чим більше любові ти віддаєш, тим більше ти її отримуєш. А вчинення добрих справ завжди окупається сторицею!

Ольга КРОПТА,
завідувачка сектором клубної роботи
Славутицького ЗБІЦу

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: