Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Мистецький проект Славутича презентовано на підсумковій конференції конкурсу «Малі міста – великі враження»

У виставковому центрі ArtHall D12, що знаходиться в історичному центрі Києва, 12 грудня відбулась підсумкова зустріч учасників програми конкурсу культурно-мистецьких проектів «Малі міста – великі враження». Нагадуємо, що з 9 по 15 вересня у Славутичі працювала арт-резиденція «Семантичний сюрреалізм ...

 

У виставковому центрі ArtHall D12, що знаходиться в історичному центрі Києва, 12 грудня відбулась підсумкова зустріч учасників програми конкурсу культурно-мистецьких проектів «Малі міста – великі враження».

Нагадуємо, що з 9 по 15 вересня у Славутичі працювала арт-резиденція «Семантичний сюрреалізм у просторі постмодернізму Славутича». Проект, що отримав перемогу у Всеукраїнському конкурсі, реалізувався Славутицькою міською радою за ідеї художника Юрія Расіна, в рамках програми уряду та Міністерства культури України «Малі міста – великі враження».

Під час підсумкової конференції міський голова Юрій Фомічев презентував здобутки Славутича, статистику та тенденції розвитку нашої громади, а також підвів підсумки реалізованого культурного проекту, що дав можливість зустрітися 26 митцям зі своїм глядачем на другій у світі виставці семантичного сюрреалізму. Перша виставка, що була проведена у Донецькій області в 2014 році, вимушена була взяти перерву на п’ять років. Відродження ідеї сталася завдяки роботі арт-резиденції в Славутичі, за час якої було проведено п’ять авторських виставок, де було представлено 115 експонатів, шість майстер-класів живопису сюрреалізму, організовано п’ять екскурсій пам’ятками постмодернізму Славутича, дві − до Чорнобильської зони відчуження та музичне шоу «Звуки алюзії».
 

Семінар «Туристична дестинація «Славутич − Чорнобиль» зібрав ключових гравців туристичного ринку даного напрямку. Загалом культурні заходи відвідало до восьми тисяч глядачів. Справді, новий проект дав «місту нових ідей» ще один вектор розвитку, вважає куратор Арт-резиденції, заслужений діяч культури, кандидат історичних наук Віктор Гріза. Під час підсумкової конференції в Києві відбулася також зустріч із Володимиром Бородянським, міністром культури, молоді та спорту України, його заступниками та панельна дискусія з обговоренням подальшої долі програми «Малі міста − великі враження». Модерувала зустріч Ірина Френкель, директорка Українського центру культурних досліджень, якій Юрій Фомічев подарував репринт учасника Арт-резиденції Ігоря Коновалова.

Відділ інформації

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: