Завантаження ...

Як убезпечити електромережі власного будинку від перенавантаження: топ-5 порад від «Київобленерго»

В осінньо-зимовий період навантаження на електромережі підвищується в рази. Основна причина − скорочення світлового дня й активне використання опалювальних приладів. Раціональне використання енерговитратних пристроїв допоможе убезпечити ваш будинок і квартиру від...

 

В осінньо-зимовий період навантаження на електромережі підвищується в рази. Основна причина − скорочення світлового дня й активне використання опалювальних приладів. Раціональне використання енерговитратних пристроїв допоможе убезпечити ваш будинок і квартиру від перевантаження й аварійних відключень. «Київобленерго» змінює уявлення про клієнтський сервіс і підготувало топ-5 порад з енергоефективності для клієнтів.

Електропроводка в квартирах і будинках зазвичай розрахована на споживання 1,5−5 кВт. Якщо навантаження перевищує норми, можливі проблеми й аварії в електромережах – внутрішньобудинкових і зовнішніх, що живлять цілі будинки й квартали. Фахівці «Київобленерго» дбають про комфорт клієнтів і підготували перелік рекомендацій з енергоефективності.

ТОП-5 порад від «Київобленерго»:

1. При купівлі побутових електроприладів обирайте енергоефективні пристрої. Як правило, їх потужність вказується виробником – чим вона менше, тим краще. Особливу увагу слід приділяти енерговитратним пристроям − обігрівачам, електропечам, холодильникам, бойлерам, електрочайникам, праскам.
2. Розподіляйте навантаження. Вмикайте найбільш «ненажерливі» прилади по черзі. Особливо це важливо для будинків, які побудовані до 2000 року. Їх внутрішньобудинкові мережі, як правило, не розраховані на високі навантаження.
3. Намагайтеся уникати пікових годин навантаження. Зазвичай цей час − з 7.00 до 9.00 та з 18.00 до 20.00. На ці години випадає пік одночасного навантаження на мережі та перевищення як в окремо взятій квартирі, так і в районі.
4. Перейдіть на нічний режим енергоспоживання. За можливості використовуйте опалювальні прилади, посудомийні й пральні машини в нічні години. Це дозволить уникнути непотрібних сплесків навантаження і заощадити до 50% на «нічному» тарифі.
5. Запишіть телефон електрика вашого ОСББ або обслуговуючої ваш будинок керуючої компанії. Саме в їх зоні відповідальності знаходиться обслуговування й ремонт усіх внутрішньобудинкових мереж.
У разі відключення світла через перенавантаження вимкніть усі енерговитратні прилади й увімкніть «автомат». Якщо і в цьому випадку продовжує вибивати світло, необхідно звернутися до електрика. Не намагайтесь самостійно здійснити ремонт − це дуже небезпечно!


Відділ комунікацій
ПрАТ «Київобленерго»,
тел. (044) 492-83-00,
E-mail: press_koe@koe.vsei.ua
 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями:
мрия