Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Обережно − наркотики!

Проблема наркотизації сучасної молоді настільки гостра, що вживання неповнолітніми, юнаками і дівчатами наркотичних речовин стає небезпечним соціальним явищем. За останні роки майже вдвічі зросла кількість осіб, які перебувають на обліку в медичних закладах із діагнозом «наркоманія». ...

 

Проблема наркотизації сучасної молоді настільки гостра, що вживання неповнолітніми, юнаками і дівчатами наркотичних речовин стає небезпечним соціальним явищем.

За останні роки майже вдвічі зросла кількість осіб, які перебувають на обліку в медичних закладах із діагнозом «наркоманія». В Україні, за оцінками фахівців, нараховується більше мільйона осіб, що вживають наркотичні речовини.

Подібну статистику можна розглядати як загрозу національній безпеці. З метою профілактики наркотичної залежності серед молоді Славутича фахівцями Центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді було проведено ряд групових занять з учнями 10-х класів шкіл міста. 

Під час занять дітям була надана інформація про негативний вплив наркотичних речовин на організм людини, як розвивається залежність і в чому її небезпека.

Крім того, учасники мали можливість висловити власну думку про проблему наркоманії серед молоді, в ігровій формі діти взяли участь у написанні історії, де один із членів сім’ї страждає від наркотичної залежності, проаналізували причини, які можуть призвести до залежності, та вплив цього явища на кожного члена сім’ї.
 

 

Також учням було показано відеоролик, який спрямований закріпити негативне ставлення молоді до споживання наркотичних речовин.

На групових заняттях була присутня старший лейтенант ювенальної превенції Славутицького відділення поліції М. В. Лобанова, яка поінформувала молодь про кримінальну та адміністративну відповідальності за виробництво, розповсюдження, придбавання чи використання психотропних речовин.

Результати анонімного анкетування, яке було проведено серед учнів під час занять, показали, що із 63 учнів двадцять шість(!!!) мають друзів, які вживають наркотичні речовини.

На запитання про ставлення до однолітків, які вживають психоактивні речовини, 33 учня відповіли, що їм однаково, 26 визначили своє негативне ставлення до такої молоді. З 63 учнів дев’ятнадцятьом пропонували спробувати наркотики.

Враховуючи небезпечну тенденцію розповсюдження наркоманії серед підлітків, хочеться порадити батькам: якщо ми хочемо вберегти наших дітей від наркотиків, потрібно будувати свої відносини на довірі та щирості. Розмовляйте з підлітком на серйозні теми про здоров’я і життя без шкідливих звичок.

Будьте уважними до своїх дітей, вислуховуйте їх, цікавтесь, як проходить у дитини день, з ким вона спілкується, які в неї труднощі та переживання.

Дуже важливою є довіра між батьками та дитиною. В іншому випадку підліток може знайти інше місце чи людей, де буде відчувати себе значущим − і вже вони будуть впливати на його думки та вчинки.



Славутицький міський центр
соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді
(тел.: 2-11-15, 3-01-80)

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: