Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

У Славутичі проведено командно-штабні навчання цивільного захисту

З 19 по 20 вересня у Славутич відбулися командно-штабні навчання (КШН) органів управління і сил цивільного захисту Славутицької міської ланки територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту Київської області. На першому етапі КШН відпрацьований...

З 19 по 20 вересня у Славутич відбулися командно-штабні навчання (КШН) органів управління і сил цивільного захисту Славутицької міської ланки територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту Київської області.


На першому етапі КШН відпрацьований порядок проходження інформації про загрозу виникнення НС, виконання заходів у режимі підвищеної готовності та режимі надзвичайної ситуації.

Наступним елементом було практичне відпрацювання заходів із реагування на надзвичайну ситуацію техногенного характеру на території комунального некомерційного підприємства «Славутицька міська лікарня».


В подальшому були відпрацьовані заходи щодо реагування на надзвичайну ситуацію, пов’язану з лісовою пожежею та загрозою подальшого розповсюдження полум’я до житлового сектору, організації евакуації населення, яке потрапляє у зону можливого ризику, та розміщення евакуйованих на приймальному евакуаційному пункті.

Другий день присвячено практичним заходам щодо реагування на надзвичайну ситуацію, пов’язану з виявленням сучасного вибухонебезпечного предмету та організації евакуації учнів і персоналу загальноосвітньої школи №1. Окрім цього, в рамках проведення навчань, керівництвом ВП «Атомремонтсервіс» організовано тренування по відпрацюванню елементів локалізації та ліквідації пожежі та евакуації працівників підприємства. Керівництвом Головного управління ДСНС України в Київській області відмічений рівень організації навчань, повнота прийнятих рішень щодо впровадження заходів з ліквідації наслідків НС.
Основна мета навчань досягнута. Відпрацьовано питання злагодженості і оперативності органів управління та сил цивільного захисту, здійснення комплексу заходів щодо захисту населення і територій у разі загрози та виникнення надзвичайних ситуацій, реагування на них та ліквідації їх наслідків, моделювання сценаріїв розвитку надзвичайних ситуацій.
Висловлюємо щиру подяку всім керівникам підприємств, установ і організацій, а також окремим громадянам, які приймали участь у організації, підготовці та проведенні навчань.




Відділ НС та ЦЗН виконавчого комітету Славутицької міської ради
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: