Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Стартував конкурсний відбір до участі у фотовиставці «Фантастичний Славутич»

Комунальне підприємство «Агентство регіонального розвитку» Славутицької міської ради у співпраці з відділом культури, національностей та релігій Славутицької міської ради оголошує про старт конкурсного відбору до участі фотовиставці «Фантастичний Славутич»...

Комунальне підприємство «Агентство регіонального розвитку» Славутицької міської ради у співпраці з відділом культури, національностей та релігій Славутицької міської ради оголошує про старт конкурсного відбору до участі у фотовиставці «Фантастичний Славутич». Фотовиставка проходитиме в рамках арт-резиденції «Сюрреалізм у просторі постмодернізму Славутича», що реалізується программою «Малі міста – великівраження» уряду та Міністерства культури України. Фотовиставка проводиться з 19 серпня по 30 вересня у два етапи:


І-й – конкурсний відбір світлин для участі у виставці – з 19 серпня по 9 вересня;
ІІ-й – виставка. Термін проведення – з 12 по 30 вересня.

Мета фотовиставки – через фотомистецтво показати міську ідентичність, унікальну історію, традиції, автентичність, ландшафт та архітектуру Славутича.

До участі у фотовиставці запрошуються професійні фотографи та аматори, які проживають у м. Славутич Київської області.

Фотовиставка проводиться у трьох категоріях:

▪ Сюрреалізм. Концептуальні та сюрреалістичні фотографії, що містять у собі звернення до підсвідомих образів, звільнення від панування раціонального мислення, оптичні ілюзії, ретельно розміщені об'єкти або навіть сильно відредаговані композиції та парадоксальнее поєднання форм.
▪ Автентичність. Жанрові або пейзажні фотографії, які розкривають красу або автентичність міста Славутич, його архітектуру, міський пейзаж, природу, в т.ч. й нічна зйомка.
▪ Ідентичність. Фотороботи, що підкреслюють емоції та естетику відчуттів й усвідомлення себе мешканцем міста Славутич, дитячі або сімейні фотографії, предметна фотографія або фуд-зйомка, портрет.

Для участі у фотовиставці подається не більше 5 (пятьох) робіт від одного учасника.

Фотографії мають відповідати таким вимогам:

- Тема «Фантастичний Славутич».
- Фотографії не повинні порушувати законодавство України і містити образливу інформацію, а також інформацію, що суперечить моральним принципам і загальновизнаним цінностям.
- Фотографія не повинна порушувати авторських прав торгових марок та інших прав інтелектуальної власності будь-якої третьої особи або юридичної особи, а також не може порушувати права особи на конфіденційність чи публічність.
- Учасник повинен бути єдиним власником авторських прав на всі подані фотографії та повинен мати дозвіл будь-яких осіб, зображених на фотографії (їхніх батьків, опікунів для неповнолітніх). Учасник не повинен порушувати будь-які закони у процесі фотографування.
- Учасник погоджується надати повну компенсацію організаторам конкурсу з усіх роялті, зборів та будь-яких грошових збитків, завданих будь-якій особі через порушення будь-якого з вищезазначених прав.
- Роботи (фотографії) повинні бути представлені у цифровому форматі (допускаються зображення у вигляді відсканованих діапозитивів або негативів високої якості).
- Цифрові файли подаються у форматі JPEG, не менше 1000 px та не бiльше 1500 px з довгого боку, 1 мб, sRGB.
- Зображення не повинні відображати ім'я фотографа, агентства чи публікації, а також будь-яку іншу інформацію (ці дані можуть бути включені до метаданих зображень, але не повинні бути наявними на самому фото). Будь-які водяні знаки є неприйнятними, такі подання будуть дискваліфіковані.
- Ім’я файлу роботи учасника має містити категорію конкурсу, в якому вона бере участь та прізвище фотографа латинською транслітерацією. Наприклад, «surrealism_petrenko.jpg».
- Учасники фотовиставки, які перейшли до другого етапу, повинні передати фотографії-номінанти для друку у форматі TIFF 8-біт, AdobeRGB у повній розподільній здатності.
- До кожної конкурсної роботи додається електронний файл, в якому необхідно вказати українською мовою назву роботи, прізвище, повне ім’я автора роботи, повну домашню адресу, контактний телефон.

Роботи, що не відповідають вимогам, до участі у фотовиставці не допускаються. Конкурсні роботи не повертаються. Надсилаючи роботи для участі у фотовиставці, учасники погоджуються з її умовами. Всіроботи, що відповідають правилам фотовиставки, будуть опубліковані в соціальних мережах.

Організатори визнають, що учасник зберігає повне право власності на авторські права на кожну фотографію, яку він надав до участі в конкурсі. Учасники погоджуються, що особисті дані (ім'я, поштова адреса, номер телефону тощо) можуть бути зібрані, оброблені, збережені та використані з метою проведення та адміністрування фотовиставки.

Журі обирає переможців на свій розсуд відповідно до умов фотовиставки та технічних вимог. Рішення журі є остаточними.

Роботиоцінюються за такими критеріями:

- Оригінальність твору, творчий підхід та емоційність роботи.
- Виконавська майстерність.
- Повнота розкриття теми, цілісність художнього враження.

Журі визначає переможців фотовиставки, лауреатів І, ІІ, ІІІ ступенів у кожній категорії й залишає за собою право вручення спеціальних призів.

Під час фотовиставки діятиме голосування «Громадський вибір», де переможець визначається голосуванням безпосередньо під час заходу. Технічний формат проведення голосування окремо визначається членами журі. Переможці нагороджуються дипломами та подарунками.

Термін подання виставкових матеріалів: не пізніше 9 вересня за адресою: Офіс підтримки громадських ініціатив КП «Агентство регіонального розвитку» Славутицької міської ради, проспект Дружби народів, 7 (ІІ поверх), телефони для довідок: 2-10-90, 2-22-50, e-mail: slavutich.ofis@gmail.com

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: