Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Вбивство у Славутичі: апеляційний суд залишив під вартою двох підозрюваних

Триває розслідування вбивства 34-річного військовика Юрія Булата у Славутичі. Сьогодні суд розглядав запобіжний захід для трьох підозрюваних. Про історію, що збурила ціле місто - Ірина Розова.Трагедія сталася рівно місяць тому. Біля одного з місцевих кафе ...

Триває розслідування вбивства 34-річного військовика Юрія Булата у Славутичі. Сьогодні суд розглядав запобіжний захід для трьох підозрюваних.


Про історію, що збурила ціле місто - Ірина Розова.

Трагедія сталася рівно місяць тому. Біля одного з місцевих кафе розпочалася бійка, що скінчилася кривавою різаниною. Троє хлопців з кулаками напали на колишнього військового - 34-річного Юрія Булата. Врешті, один із нападників дістав ніж і перерізав Юрію горло.

"Просто подбежал человек и начал драку без каких-то предварительных диалогов, криков предупредительных - ничего такого не было. Закрыл рану пальцем, пытался придержать кровь, но это все было бесполезно", - розповідає Михайло Тодоров, товариш Юрія Булата.

Нападники - місцеві жителі Дмитро Рибак, Арман Хачатрян і Євген Стаханов. Усе зафіксували камери відеоспостереження. Чоловіків затримали того ж дня. Суд одразу узяв нападників під арешт. А Стаханову дали можливість вийти під заставу. Із таким рішенням категорично не погодилися прокурори й захисники загиблого.

"На наше переконання, якщо особа підозрюється у вчиненні особливо тяжкого (злочину - ред.) за яким передбачено максимальне покарання у вигляді довічного позбавлення волі, - на наше переконання, суддя зобов'язана була обрати запобіжний захід без можливості внесення застави", - наголосив Іван Староста, адвокат Юрія Булата.

Саме 22-річний Євген Стаханов, згідно з висновком експерта й показаннями свідків, завдав смертельне поранення загиблому - перерізав горло. Проте, адвокат хлопця каже - вбивати не хотів, просто розгубився.

"Він застосував, на мою думку, цей ніж для самозахисту і перед заподіянням удару він його продемонстрував для того, щоб припинити цю бійку. Потерпілий бачив, що цей ніж у нього є і він не припинив цю бійку, не втік, а він продовжив її", - заявив Руслан Яремчук, адвокат підозрюваного Євгена Стаханова.

Адвокат другого підозрюваного 24-річного Дмитра Рибака з журналістами спілкується неохоче. Із арештом свого підзахисного теж не погоджується. Каже, хлопець не винуватий. Хоча на відеозаписах чітко видно: саме він почав бійку.

"Людина стоїть поряд з конфліктуючим і нічого не робить, за що зараз перебуває під вартою. Рибаку повідомили про підозру - пред'явили пункт 7 ч.2 статті 115, довічне позбавлення волі за те, що він просто стояв поряд", - заявив Олег Мороз, адвокат підозрюваного Дмитра Рибака.

Арман Хачатрян свій арешт спробує оскаржити 12 вересня. За словами місцевих жителів, він і його брат Артем - не вперше фігурують у лиходійствах. Сьогодні суд скасував можливість вийти під заставу Євгенові Стаханову. Дмитру Рибаку в апеляційній скарзі - відмовили. За ґратами вони сидітимуть щонайменше до 18 вересня.

Якщо їх провину доведуть максимальний термін, який загрожує хлопцям - довічне ув'язнення.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: