Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Казахстан: такі разні славутичани…

У чергову зустріч 17 липня у Клубі національної співдружності «Злагода» був День казахської культури. Трохи статистики: Республіка Казахстан із населенням понад 18 млн осіб посідає 9-те місце у світі за територією, 5-те − за запасами золота,...

У чергову зустріч 17 липня у Клубі національної співдружності «Злагода» був День казахської культури. 


Трохи статистики: Республіка Казахстан із населенням понад 18 млн осіб посідає 9-те місце у світі за територією, 5-те − за запасами золота, 2-ге − срібла, 1-ше − за доставки на світовий ринок концентрату урану. У Славутичі казахів живе небагато, але людей, народжених у Казахстані, тих, хто вчився, жив там і приїхав у наше багатонаціональне місто, вистачає.
 

Саме з їхніх оповідей-згадок Казахстан постає у всій величі та красі, а його історія та географія, культура та побут викликають величезну зацікавленість. Із ностальгічною ноткою любові пролунали розповіді Лариси Володимирівни Рибакової про Топар і Карагандинську ГРЕС. Багато нового та цікавого розповіла про Байконур і космонавтів (що донедавна було досить закритою інформацією) та показала на фото і відео Марія Василівна Шелепаха. 
Про місто Шевченко, яке виросло вважай у пустелі, і атомний реактор розповів із демонстрацією відеофільму В’ячеслав Якович П’ятков. А Віталій Васильович Горшков просвітив присутніх про чудових спортсменів цієї держави. Лілія Ахметівна Хайруліна продемонструвала найпопулярніші національні страви, які охочі дегустували, слухаючи народну та сучасну казахську музику. Особливо вразив діапазоном та виконанням молодий талановитий співак і композитор Дімаш Кудайбергенов.
Пролунали також і вірші одного з перших відомих поетів Абая Кунанбаєва. Дякуємо ЗБІЦу за організовану виставку книжок казахських письменників, серед яких виділявся Мухтар Ауезов. Прекрасним доповненням стали ілюстрації дивовижно красивих та колоритних національних костюмів, підбірку яких підготувала Світлана Валеріївна Григоращенко. Подяка всім учасникам, котрі представили для виставки предмети культури та побуту казахського народу.
 
 


Ольга КУРДІНА,
керівник клубу «Злагода»
Славутицького загальноміського бібліотечно-інформаційного центру

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: