Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Перемога на конкурсі «Малі міста – великі враження»

Арт-резиденція «Сюрреалізм у просторі постмодернізму Славутича» − проект, що переміг на конкурсі «Малі міста – великі враження». У 2018 році Міністерство культури України започаткувало цей культурно-мистецьких конкурс...

Арт-резиденція «Сюрреалізм у просторі постмодернізму Славутича» − проект, що переміг на конкурсі «Малі міста – великі враження». 


У 2018 році Міністерство культури України започаткувало цей культурно-мистецьких конкурс. Одним із переможців першого конкурсу став Міжнародний фестиваль кіно та урбаністики «86». Цьогоріч КП «Агентство регіонального розвитку» спільно з відділом культури, національностей та релігій, за ідеї художника Юрія Расіна подали від нашого міста на конкурс проект «Арт-резиденція «Сюрреалізм у просторі постмодернізму Славутича».

Після відбору експертною радою, оцінки та захисту цей проект, відповідно до розпорядження Кабінету Міністрів України №535-р від 10 липня 2019 р., переміг у конкурсі та потрапив до переліку культурно-мистецьких проектів−переможців конкурсу культурно-мистецьких проектів «Малі міста – великі враження», які реалізуються в 2019 році на умовах співфінансування з Державного бюджету.

Новий проект передбачає створення в Славутичі арт-резиденції, проведення урочистої церемонії, виставки, майстер-класів, екскурсій, концерту органної музики, тематичного семінару з розвитку туристичної дестинації «Славутич–Чорнобиль», конкурсу дитячого малюнку, благодійного аукціону картин, кінопоказів, виїзного пленеру в Чорнобильську зону відчуження.

Арт-резиденція «Сюрреалізм у просторі постмодернізму Славутича» дозволить залучити сучасних митців-сюрреалістів до переосмислення унікальної історії, ландшафту та архітектури Славутича.
Проект планується реалізувати восени.


Робота Юрія Расіна

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: