Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

віртуальний тур

Компанія Google виступила з ініціативою цифрового перетворення України. Цей масштабний проект здійснюється вперше у світі й покликаний розкрити туристичний та інвестиційний потенціал країни. А віртуальні мапи для мандрівників та...

Компанія Google виступила з ініціативою цифрового перетворення України. Цей масштабний проект здійснюється вперше у світі й покликаний розкрити туристичний та інвестиційний потенціал країни. А віртуальні мапи для мандрівників та інвесторів вже мають сім українських областей. Останнім часом Чорнобильська зона відчуження приваблює багатьох відвідувачів. 



Важливо забезпечити для всіх туристів відкритість і доступність до об’єктів Зони відчуження, Прип’яті, Чорнобиля, ЧАЕС і Славутича, а ще отримати можливість зробити віртуальний тур. Сьогодні сертифікований фотограф Google Микола Омельченко та директор із взаємодії з органами державної влади Олексій Сивак проводили оцифрування інфраструктури Славутича. А ранок команди Google розпочався на міському залізничному вокзалі, коли станційники від’їжджали до ЧАЕС, а потім робота продовжилася в електропотязі Славутич − Семиходи і в самому Славутичі.

Представники Google побували в Краєзнавчому музеї, Славутицькій міській раді, Дитячій школі мистецтв, Палаці дітей та молоді, медичному містечку, Чорнобильському центрі з проблем ядерної безпеки, радіоактивних відходів та радіоекології, кварталах міста, на Центральній площі. Робота розпочата і буде тривати й надалі.

Цей проект реалізується завдяки спільній ініціативи міської влади Славутича, керівництва Чорнобильської АЕС, Державного агентства України з управління Зоною відчуження та «Google − Україна». До речі, саме про створення умов для використання туристичного потенціалу, популяризації зони відчуження, впровадження бренд-меседжу «Безпечний Чорнобиль» і йде мова в новому Указі президента України «Про деякі питання розвитку територій, що зазнали радіоактивного забруднення внаслідок Чорнобильської катастрофи».

Дійсно, розвиток туризму важливий як для нашого міста, так і для Чорнобильської зони. Адже туризм − це не тільки враження, а ще й важлива складова розвитку економіки, наповнення міського бюджету. А за словами Олексія Сивака, цифрове перетворення є гарним поштовхом для розвитку нашого регіону.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: