Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Спільні зусилля: Славутич реагує на виклик допомоги для мобілізованих та переселенців

Майже всі славутичани відгукуються на потреби мобілізованих жителів міста, їх сімей, переселенців зі сходу країни. У місті продовжуються благочинні акції. Початок нового навчального року був нетрадиційним – освітяни запропонували замість квітів, з якими, як і завжди, школярі поспішали на перший дзвоник, спрямувати кошти на підтримку учасників АТО.

 
Майже всі славутичани відгукуються на потреби мобілізованих жителів міста, їх сімей, переселенців зі сходу країни. У місті продовжуються благочинні акції.

Початок нового навчального року був нетрадиційним – освітяни запропонували замість квітів, з якими, як і завжди, школярі поспішали на перший дзвоник, спрямувати кошти на підтримку учасників АТО. Таким чином школами було зібрано 10 333 грн. На черговому засіданні міського штабу прийнято рішення направити 8 000 грн на закупку 10 розгрузок, 10 спальників, 10 карематів, а 36 000 грн – на придбання 20 шоломів. За рішенням міського штабу організація роботи по збору коштів, продуктів харчування, медичних препаратів, засобів гігієни для військовослужбовців, які беруть участь в антитерористичній операції, була покладена на міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді. Ця робота продовжується.

На початку серпня 2014 року організаторами було розміщено скриньки для збору коштів у магазинах «Сільпо», «Союз», «Квартал», «Арго», «Міні-маркет», «Гамма», «АБЦ». Станом на 28.08.2014 було зібрано коштів на суму 6 639 грн. Також у магазинах «Сільпо», «Союз», «Квартал», «Гамма», «Харчі», «Айнур», «Русь» розміщено «Добровозики» для збору продуктів, миючих засобів, засобів гігієни та інше. Станом на 28.08.2014 було зібрано: круп – 151 кг, цукру – 32 кг, макаронних виробів – 153 кг, консервів – 142 банки, тушкованки – 41 банка, чаю – 61 пачка, олії – 31 пляшка, води – 244 пляшки, згущеного молока – 39 банок, а також консервація, мило, зубні щітки та пасти, шкарпетки,серветки, шампуні, миючі засоби. У двох аптеках міста, які розміщені в БПО «Люкс» та приміщенні старої поліклініки, були зібрані медичні препарати та кошти.

Службами виконавчого комітету проводиться обстеження родин сімей мобілізованих славутичан та тимчасових переселенців. При реєстрації тимчасовим переселенцям управлінням соціального захисту населення та Червоним Хрестом надаються консультації з пенсійних, соціальних питань, працевлаштування, отримання допомоги, влаштування до навчальних закладів міста тощо.

Станом на 28.08.2014 у рамках реалізації міської програми «Турбота» надано матеріальну допомогу 83 сім’ям на загальну суму 132,57 тис. грн:
• 31-й сім’ї військовозобов’язаних, за мобілізацією призваних Славутицьким МВК, на суму 71,3 тис. грн, у тому числі на загиблого – 23,77 тис. грн.;
• 52 особам, які прибули до м. Славутич з Криму, Донецької та Луганської областей, на суму 61,27 тис. грн.

За призначенням соціальних виплат звернулося 10 осіб, які переїхали з Криму, Донецької та Луганської областей, з них дві особи відмовились від призначення в зв’язку з поверненням до місця реєстрації.
На 1 вересня 2014 року Славутич прийняв 145 переселенців, які проживають у сім’ях родичів та знайомих, серед них 56 дітей, 27 із них – школярі, які пішли до школи в нашому місті. Усім цим дітям підприємство «Перспектива» (керівник – С. М. Чесноков) подарувало необхідне канцелярське приладдя.

26 переселенців звернулись до Товариства Червоного Хреста, де їм надали допомогу на суму 7 695 грн.
На останній сесії міської ради 29 серпня 2014 року затверджені додаткові бюджетні кошти в розмірі 150 тис. грн на фінансування програми «Турбота» та 60 тис. грн – на програму «Захисник Вітчизни».

Щосереди та щоп’ятниці з 18.00 до 20.00 працює банк одягу Товариства Червоного Хреста за адресою: Ленінградський квартал, 4 (підвальне приміщення напроти д/с «Калинка»). Сюди всі бажаючі можуть принести теплий одяг, взуття, посуд, постільну білизну, ковдри та надати допомогу як нужденним славутичанам, так і переселенцям із зони АТО.

Наш православний Свято-Ільїнський Храм пропонує свою допомогу, він зібрав необхідний одяг для переселенців.

За заявами працівників виконавчого комітету утримано одноденний заробіток із заробітної плати за серпень в сумі 6 934,87 грн для перерахування до Благодійного фонду «Розвиток та захист Київщини».

Міський штаб висловлює щиру подяку всім небайдужим славутичанам за добровільне служіння тому, хто потребує підтримки!

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: