Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Експерти ДАЗВ пройшли навчання з ядерної безпеки в США

Під час навчального курсу з питань політики ядерних гарантій та аналізу інформації експерти ДАЗВ обговорили з іншими учасниками та експертами основні тенденції у галузі ядерної безпеки та ознайомились із міжнародним досвідом політики...

Під час навчального курсу з питань політики ядерних гарантій та аналізу інформації експерти ДАЗВ обговорили з іншими учасниками та експертами основні тенденції у галузі ядерної безпеки та ознайомились із міжнародним досвідом політики ядерних гарантій, зокрема системою гарантій МАГАТЕ, роботою інспекторів Агенції та методиками збору, обробки та передачі відповідної інформації. 

Зокрема, вони заслухали лекції від представників Ліверморської національної лабораторії, Центру досліджень з нерозповсюдження Джеймса Мартіна, Національної лабораторії Айдахо, Центру національної безпеки (Y-12) та експертів МАГАТЕ щодо міжнародних ядерних гарантій та роботи інспекторів у цій сфері.

«В Агентстві ми підтримуємо прагнення наших фахівців до самовдосконалення та отримання нових знань. Подібні навчальні курси допомагають нам розширювати експертний склад Агентства за провідними для нас напрямами, зокрема забезпечення ядерної та радіаційної безпеки зони відчуження», - підкреслив Голова ДАЗВ Віталій Петрук.

Під час курсу учасники також мали змогу випробувати отримані знання на практиці та перевірити, у ролі інспекторів МАГАТЕ, радіаційну безпеку на навчальних об’єктах по поводженню з РАВ та ВЯП.

«Цей курс допоміг мені краще зрозуміти як теоретичні, так і практичні аспекти впровадження гарантій. Це є надзвичайно важливим з точки зору ядерної безпеки та безпеки нерозповсюдження. Крім того, ця тема дуже цікава з огляду на те, що ми плідно співпрацюємо з МАГАТЕ - і цей курс є чудовою можливістю, щоб ознайомитися з роботою загальної системи та інспекторів МАГАТЕ», - поділилася отриманим досвідом учасниця курсу, начальник міжнародного відділу КМП ДП «ЦОТІЗ» Нечитайло Анастасія.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: