Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Нові підписанти «Угоди мерів» вивчали досвід Славутича

Нові підписанти «Угоди мерів» реалізували з 19 по 21 червня в Славутичі програму стажування «Від міста до міста». Енергоменеджери із чотирьох міст України (Олевськ, Покровськ, Козятин, Новогродівка), що були відібрані в результаті...

Нові підписанти «Угоди мерів» реалізували з 19 по 21 червня в Славутичі програму стажування «Від міста до міста». Енергоменеджери із чотирьох міст України (Олевськ, Покровськ, Козятин, Новогродівка), що були відібрані в результаті конкурсу, вивчали досвід Славутича в питаннях розробки «Плану дій сталого енергетичного розвитку (ПДСЕР) та формування системи енергетичного менеджменту на муніципальному рівні». 


У перший день стажування Оксана Кисіль, національний експерт «Угоди мерів» в Україні, представила основні завдання та цілі програми стажування. Перший заступник міського голови Віктор Шевченко презентував учасникам енергетичну політику Славутича та наголосив нао важливості формування єдиного енергетичного балансу на рівні міста для того, щоби правильно сформувати проекти з енергоефективності та відновлення джерел енергії, які допоможуть досягти цілей зі зниженню викидів СО2 у рамках «Угоди мерів».

Енергоменеджер КП «Агентство регіонального розвитку» Галина Журавська розповіла про нормативні документи, що регламентують діяльність енергоменеджера, надала практичні поради щодо організації системи енергомоніторингу на рівні муніципальних закладів, ознайомила із системою енергетичного менеджменту та енергомоніторингу.
 

 

Програма стажування також передбачала зустрічі із структурними підрозділами міської ради, комунальними підприємствами, що залучені до впровадження ПДСЕР, візити на об’єкти, котрі реалізовані в рамках програми ЄС «Угода мерів – демонстраційні проекти» (школа №2, дитячий садок «Калинка»). Заступник міського голови Михайло Шинкаренко поділився напрацюваннями щодо впровадження ЕСКО контрактів у місті.

Насичена та змістовна програми стажування «Від міста до міста», позитивні відгуки від учасників навчання засвідчили, що Славутич має добрий досвід з енергоефективності та вже успішно ділиться їм з іншими містами.

Відділ інформації

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: