Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

«Славутич – Чернігівський регіон»: успішна співпраця триває

У рамках реалізації Грантового проекту ЄС «План місцевого економічного розвитку: Славутич – драйвер росту відкритої та вільної економіки регіону» 24 червня в Офісі підтримки громадських ініціатив КП «Агентство регіонального...

У рамках реалізації Грантового проекту ЄС «План місцевого економічного розвитку: Славутич – драйвер росту відкритої та вільної економіки регіону» 24 червня в Офісі підтримки громадських ініціатив КП «Агентство регіонального розвитку» (АРР) Славутицької міської ради відбувся “круглий стіл” щодо подальшої співпраці Любецької, Михайло-Коцюбинської ОТГ та міcта Славутич.


Участь у заході взяли очільники та/або представники зі сфери культури, спорту, освіти, економіки кожної з громад, модератором заходу виступила директор АРР Арина Старовойтова.
 

Представники трьох громад обговорили план спільних заходів громад у сфері культури, спорту, освіти. У кожній сфері були запропоновані кілька спільних заходів, у яких жителі наших громад зможуть взяти участь. Так, вже у наступному навчальному році науково-практична конференції учнів «Славутич – погляд у майбутнє» відбуватиметься за участі юних науковців з Любецької та Михайло-Коцюбинської ОТГ, а під час Міжнародного фестивалю «Золота осінь Славутича» учні познайомляться з роботою Молодіжної ради «Майбутнє Славутича». 

Обговорили також й календар спортивних змагань – сплановано спільний велопробіг «Стежками Любеча» та участь у легкоатлетичному пробігу пам’яті Героїв Чорнобиля. Щодо культурної сфери − ідей безліч: тут і участь у фестивалях, концертах, виставках, однак новою акцією будуть гостини, де кожна наша громада демонструватиме унікальну вишивку свого регіону, а вже наприкінці липня у Любечі відбудеться Фестиваль рибалок. 

Далі учасники “круглого столу” обговорили свої плани щодо проведення Днів популяризації економічного розвитку в громадах. Такий захід у Славутичі вже відбувся в лютому, наразі сплановані такі дні у в двох інших громадах. Тематика заходів: розвиток регіонального туризму, креативна економіка, фермерство тощо. Наповнення нового інвестиційного порталу «Славутич – Чернігівський регіон» investslavutych.arr.in.ua – ще одна тема для обговорення, адже зміст ресурсу має постійно оновлюватися та доповнюватися актуальною інформацією. 

Після презентації порталу присутні обговорили ідеї та шляхи його подальшого розвитку та наповнення. На завершення гості з Любецької та Михайло-Коцюбинської ОТГ подякували за можливість обміну досвідом на базі досвіду Славутича та висловили надію на подальший успішний розвиток започаткованої співпраці трьох громад.



КП «Агентство регіонального розвитку»

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: