Завантаження ...

Керівництво ДАЗВ проінформувало Єврокомісію про результати реалізації проектів програми ІСЯБ

У рамках візиту представників місії Єврокомісії з моніторингу результатів діяльності керівництво ДАЗВ проінформувало про стан реалізації проектів програми Інструменту співробітництва у сфері ядерної безпеки (ІСЯБ), а також інших міжнародних проектів та поточну діяльність...

У рамках візиту представників місії Єврокомісії з моніторингу результатів діяльності керівництво ДАЗВ проінформувало про стан реалізації проектів програми Інструменту співробітництва у сфері ядерної безпеки (ІСЯБ), а також інших міжнародних проектів та поточну діяльність Агентства. Зокрема, під час консультацій з експертами основну увагу було приділено вагомим результатам України у сфері розвитку інфраструктури поводження з радіоактивними відходами.


«В Україні реалізація програми ІСЯБ спрямована на підвищення безпеки і ефективності поводження з усіма типами радіоактивних відходів. Завдяки підтримці Єврокомісії нам вдалося побудувати перше за роки незалежності України сховище для радіоактивних відходів, яке розміщене у зоні відчуження, а також значно покращити технічне забезпечення спецкомбінатів зі зберігання РАВ та лабораторій для їх характеризації. Тож маю надію, що подальше приведення української системи поводження з РАВ до міжнародного зразка продовжиться у тісній співпраці з Єврокомісією», - зазначив під час зустрічі перший заступник Голови ДАЗВ Олег Насвіт.

Серед пріоритетних завдань на 2019 рік, які реалізуються за підтримки міжнародної спільноти, керівництво ДАЗВ особливо виокремило необхідність прийняття нової класифікації РАВ, завершення будівництва «сухого» сховища для відпрацьованого палива № 2 (СВЯП-2), введення нового безпечного конфайнмента та заводу з переробки рідких РАВ в експлуатацію, продовження роботи зі створення геологічного сховища.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями:
мрия