Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

БУДЕ ПРИРОДА – БУДЕМО Й МИ

5 червня – Всесвітній день охорони навколишнього середовища. БУДЕ ПРИРОДА – БУДЕМО Й МИ У людства нема іншого виходу, аніж ефективно турбуватись про стан довкілля. Інакше з цієї планети зникне не тільки природа, а й ми в ній. Тисячі діячів науки та культури зрозуміли...

5 червня – Всесвітній день охорони навколишнього середовища


БУДЕ ПРИРОДА – БУДЕМО Й МИ

У людства нема іншого виходу, аніж ефективно турбуватись про стан довкілля. Інакше з цієї планети зникне не тільки природа, а й ми в ній.  Тисячі діячів науки та культури зрозуміли це ще кілька десятиліть тому, підписавши в 1971 році звернення до Генерального секретаря ООН, в якому попереджали людство про безпрецедентну небезпеку, що загрожує йому у зв’язку із забрудненням навколишнього середовища: «Або ми покінчимо із забрудненням, або воно покінчить з нами…»
 

 
А з 1973 року Всесвітній день охорони довкілля став однією з найважливіших подій міжнародного екологічного календаря. Україна ввійшла до більш ніж сотні країн, які щороку 5 червня відзначають цей день.


Ми також привертаємо увагу громадськості до екологічних проблем і підкреслюємо: кожна людина повинна змінити власне ставлення до природних ресурсів й оточуючого світу. Не тільки сьогодні, а й в інші дні робіть кроки назустріч природі: не смітіть, садіть дерева, прибирайте навколо, піклуйтесь про збереження природних скарбів. Адже буде природа – будемо й ми!
 

Тому й не дивно, що саме 5 червня відбулось відкриття Фотовиставка Людина vs Природа: пакт про ненапад.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: