Завантаження ...

Віртуальна подорож «Відень − столиця Австрії»

Для третьокласників тема виявилася новою. Знайомство з однією з європейських столиць відбулося в стінах ОБІЦу. На запитання, що учні знають про Відень відповісти не зміг ніхто. Тим більше цікавими виявилися факти про це місто, про його історію й сьогодення...

 
Для третьокласників тема виявилася новою. Знайомство з однією з європейських столиць відбулося в стінах ОБІЦу. 


На запитання, що учні знають про Відень відповісти не зміг ніхто. Тим більше цікавими виявилися факти про це місто, про його історію й сьогодення. Подивившись відеосюжет, глядачі зацікавилися, чому Відень довгий час міцно утримував позицію одного з кращих міст світу для проживання. Школярі були залучені в захоплюючу бесіду про європейську столицю.

Аудиторія притихла, слухаючи цікаві факти з життя Вольфганга Амадея Моцарта, в честь якого щорічно проходить Зальцбурзький фестиваль, метою якого є вшанування пам'яті великого композитора. Учні вперше почули такі імена: Густав Клімт, Крістіан Доплер, Фердинанд Порш, Арнольд Шварценеггер. Дізнавшись, чим вони прославили свою країну, слухачі пообіцяли надалі пам'ятати цих відомих особистостей. Прослухавши інформацію про найвідоміші австрійські страви, торт «Захер» і віденський шніцель, діти захотіли неодмінно їх скуштувати.

А факт про французький круасан вразив усіх, адже ніхто не здогадувався, що насправді він був вперше випечений у Відні, в честь перемоги над турками, а до Франції потрапив завдяки Марії Антуанетті. Школярі також дізналися про щорічний Віденський бал, престижну подію у світському житті Європи. Квитки на цей бал коштують від 200 до 20 000 євро, але їх все одно розкуповують задовго до дня урочистості. Дітям дуже сподобалися назви ціх балів − «Oпeрн-бaл», «Блюмен-бaл», «Цукeрбьокeр-бaл», які тісно пов'язані з місцем їх проведення. Ще багато цікавого почули учні про столицю Австрії. Знайомство з одним із міст Європи відбулося.

Школярів захопила ця нова інформація. Було вирішено продовжити знайомство з європейськими містами та звичаями народів, які в них проживають. Так що День Європи вдався, і "подорож" до Відня відкрила нові горизонти для подальшого  найомства з цією дивовижною частиною світу.

Ольга КРОПТА,
завсектором клубної роботи
Славутицького ЗБІЦу

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями:
мрия