Завантаження ...

УРОК У КОЛОЧАВІ

Де наш Заповідник, а де село Колочава. Останнє - аж у Міжгірському районі Закарпатської області, на території Національний природний парк "Синевир" Та якщо трапилась нагода відвідати цей прекрасний населений пункт, що лежить у гірській долині між кількома полонинами, то чому б її не використати і для популяризації...

 
Де наш Заповідник, а де село Колочава. Останнє - аж у Міжгірському районі Закарпатської області, на території Національний природний парк "Синевир"


Та якщо трапилась нагода відвідати цей прекрасний населений пункт, що лежить у гірській долині між кількома полонинами, то чому б її не використати і для популяризації Чорнобильського радіаційно-екологічного біосферного заповідника? Таr і зробив співробітник ЧРЕБЗ Станіслав Гуменюк, який саме відпочивав у Колочаві на Великодні свята.

Дізнавшись, що в місцевій Колочаївській ЗОШ I-III ст. напередодні проводились різноманітні заходи, присвячені 33-м роковинам Чорнобильської трагедії, 3 травня Станіслав зустрівся з учнями та педагогами цього навчального закладу і провів для них урок-розповідь про особливості зони відчуження та ЧРЕБЗ.

Звісно, основний акцент був зроблений на представниках рослинного й тваринного світу, яких у нашому Заповіднику справді багато. Ілюстраціями до розповіді добре прислужились фотографії, збережені в ноутбуці: що значить бути передбачливим!
І діти, і вчителі ставили чимало запитань, адже їм було цікаво, чим відрізняється, а чим схожа наша природоохоронна структура на НПП «Синевир».

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями:
мрия