Завантаження ...

У Славутиці цвітуть сакури!

Цієї весни Славутич вражає своєю красою. На очах місто причепурилося, стало чистим, охайним, радує молода зелень дерев і мереживо ніжних біло-рожевих квітів. Багато славутичан роблять вже традиційні фотосесії біля яблуньок Недзвецького. А в цьому році – і біля сакур, цвітіння яких – це дійсно добра і гарна новина, яка нас радує...

 
Цієї весни Славутич вражає своєю красою. На очах місто причепурилося, стало чистим, охайним, радує молода зелень дерев і мереживо ніжних біло-рожевих квітів.


Багато славутичан роблять вже традиційні фотосесії біля яблуньок Недзвецького. А в цьому році – і біля сакур, цвітіння яких – це дійсно добра і гарна новина, яка нас радує. Нагадуємо: в рамках відзначення Року Японії в Україні та з нагоди 25-річниці встановлення дипломатичних відносин між Японією та Україною, в Славутичі було проведено чимало заходів (візит Кензо Такада, проекти Kids Guernica, Manga-ka, виставка Okiagari Koboshi), що продемонстрували спільність поглядів наших країн на подолання екологічних катастроф.
 

 

І Славутич був включений до програми Посольства Японії в Україні «Кампанія 2500 сакур». У листопаді 2017 року біля монументального ансамблю «Білий Ангел Славутича» відбулася урочиста церемонія відкриття Алеї сакур. З цієї нагоди до нашого міста приїздив заступник голови місії, міністр-радник Посольства Японії в Україні Мічіо Харада. А славутицька Алея сакур стала символом дружби українського та японського народів, що пережили ядерні випробування.
До речі, квітка сакури має п’ять пелюстків та символізує п’ять важливих аспектів життя – удачу, процвітання, здоров’я, радість і мир. І хай ці життєві цінності завжди будуть із нами і Славутичем!



Відділ інформації,
фото Влада СИЧЕВСЬКОГО 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями:
мрия