Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Писанка до Великодня

Традиційно, вже декілька років поспіль, напередодні Великодніх свят у Соціально-психологічному центрі м. Славутич проходять майстер-класи з розпису яєць до Великодніх свят. Ці заняття дають реальну можливість доторкнутися до народної спадщини українського народу, до побуту українців. Адже писанкарство дуже давній...

Традиційно, вже декілька років поспіль, напередодні Великодніх свят у Соціально-психологічному центрі м. Славутич проходять майстер-класи з розпису яєць до Великодніх свят. Ці заняття дають реальну можливість доторкнутися до народної спадщини українського народу, до побуту українців. Адже писанкарство дуже давній вид народного українського мистецтва, який не втратив актуальності і донині.


У квітні, протягом двох тижнів члени родин учасників АТО та всі бажаючі спробували себе у писанкарстві. Їм були надані необхідні інструменти для розпису яєць: писачки, фарби та свічки. Обираючи на свій смак візерунки, орнаменти і кольорову гаму, діти та дорослі створювали крапанки та писанки.
 

 
У цьому році наші спеціалісти були запрошені до військової частини м. Чернігова для проведення майстер-класу з писанкарства для членів сімей учасників АТО.


Кожен учасник майстер-класу по завершенню тримав у своїх руках власне творіння – писанку-оберіг і щиро повірив, що вона принесе йому взаєморозуміння, щедрість, чистоту почуттів, здоров'я і благополуччя.

У народі кажуть: «Світ існує доти, поки живе писанка». Тож давайте продовжувати тисячолітні традиції наших предків і не забувати, наскільки багатою є українська культура.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: