Завантаження ...

ТОП-5 народних засобів від комарів і мошок

ТОП-5 народних засобів від комарів і мошок фото

Комарi та мошки докучають, а засоби від них у магазинах розбирають, як гарячі пиріжки! Ми підібрали для вас ТОП-5 народних засобів від "надокучливих крилатих", які дійсно працюють!

Багато людей не люблять теплу пору року через те, що і в квартирах, і на вулицях, а особливо в лісі та біля водойм, з'являється величезна кількість комах, які здатні зіпсувати весь відпочинок. Ми поділимося з вами простими способами, як позбутися комарів за допомогою народних засобів, доступних кожному.

Ефірні масла

Найвідомішими "відлякувачами" комарів є ефірні олії. Найбільш ефективними будуть олії прямого віджиму, які, до речі, коштують дорожче. Проте дешевші теж впораються із завданням. Комарі ненавидять запах ефірної олії цитронели, гвоздики, лаванди, герані, лемонграсу, м'яти, чебрецю, базиліку, апельсину.

Лимон та евкаліпт

Найефективнішим засобом від комарів та мошок вважається поєднання лимона та евкаліпту. Змішуємо 10 мл евкаліптової олії із соком одного лимона. Наносимо на відкриті ділянки шкіри та насолоджуємося прогулянкою у лісі або пікніком із друзями. Комарам точно не сподобається ваш "парфум".

Ванілін

Ще один засіб, запах якого відлякає мошок та комарів, – це ванілін. Можна просто нанести порошок на шкіру або додати в будь-який крем: на 10 г крему знадобиться 1 г ваніліну. Ще один варіант: розвести 1 ст. л. ваніліну в склянці теплої води і поставити біля себе.

Кориця

Кориця має досить виражений і яскравий аромат, який теж відлякує набридливих комах. Розчиняємо невелику кількість цієї приправи у теплій воді та ставимо ємність десь поблизу.

Спиртовий розчин

Запах спирту комарам також не сподобається, тому можна зробити репелент на його основі. У невелику пляшку виливаємо три чверті спирту і додаємо 50 крапель ефірної олії (наприклад, лаванди, евкаліпта, лемонграсу) та доливаємо воду. Перед використанням струшуємо і потім розпорошуємо.

 

 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями:
мрия