Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Вважається наймістичнішим днем року: що означає Вальпургієва ніч

Вважається наймістичнішим днем року: що означає Вальпургієва ніч фото

Ніч з 30 квітня на 1 травня вважається однією з наймістичніших, яку ще називають Вальпургієвою ніччю.

Вальпургієва ніч - що означає

У християн західного обряду 30 квітня - день пам'яті святої Вальбурги Хайденхаймської (Вальпургії), яка народилася близько 710 року в родині короля Західної Саксонії Річарда. В 11 років дівчинку відправили у монастир.

Коли Вальпургія померла, її останки упокоїли в ніші скелі Айштадта, а після поховання з могили, як свідчить повір’я, проступило цілюще масло.

Через деякий час День Вальпургії набув містичного змісту через інцидент, який стався після її смерті. Під час реставрації монастиря, на території якого поховали Вальпургію, робітники випадково спаплюжили її могилу. Після цього тінь святої з'явилася до єпископа.

Вальпургію вважають своєрідним провідником між потойбіччям та світом живих. Вальпургієва ніч також була часом боротьби з відьмами, які нібито насилали особливо сильні прокляття і влаштовували страшні шабаші.

Вальпургієва ніч - традиції та обряди

Ніч на 1 травня вважається періодом розгулу нечистої сили, тому люди використовували вогонь як засіб захисту від різноманітного зла.

Жителі сіл палили вогнища, на яких спалювали першу суху траву або непотрібні речі. Під час обходу будинків та дворів люди носили при собі факели, які мали вигнати злих духів. Також прийнято пороги будинку посипати піском, маком або травою.

В ніч з 30 квітня на 1 травня дівчата традиційно збирають росу, якою вмиваються під час сходу сонця, щоб їх молодість і краса нікуди не втекла. Більш сміливі люди намагалися не захиститися від нечисті, а пробувати використовувати потойбічні сили у своїх інтересах. Мова йде про спеціальні обряди та ворожіння на позбавлення від невдач.

Окрім цього, під час ритуалів дівчата використовують карти або дзеркала, у яких можна побачити потойбічні сили. У Вальпургієву ніч вважалося небажаним носити одяг, який став "свідком" якого-небудь нещастя, оскільки такі речі можуть зацікавити злих духів.

 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: