Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Ніколи не заморожуйте це: 7 продуктів, які не можна зберігати в холодильнику

Ніколи не заморожуйте це: 7 продуктів, які не можна зберігати в холодильнику фото

З настанням теплої погоди інтуїтивно хочеться якомога більше продуктів відправити в холодильник. Здається, що на теплій кухні вони зіпсуються за дві секунди, але насправді, холодильник - місце, в якому величезна кількість продуктів може зів'янути, підгнити або просто втратити вигляд і смак набагато швидше, ніж при кімнатній температурі. 

З настанням теплої погоди інтуїтивно хочеться якомога більше продуктів відправити в холодильник. Здається, що на теплій кухні вони зіпсуються за дві секунди, але насправді, холодильник - місце, в якому величезна кількість продуктів може зів'янути, підгнити або просто втратити вигляд і смак набагато швидше, ніж при кімнатній температурі. 

 

Які овочі не можна зберігати в холодильнику і чому 

До того, що можна зберігати в холодильнику, однозначно не відносяться помідори. Від холоду вони втрачають свій смак, стають м'якими, порушується текстура - переморожені помідори перетворюються на кашу. Зберігайте їх при кімнатній температурі подалі від прямих сонячних променів, і вони довше зберігатимуть свіжість.  

Шкідливий холодильник і для картоплі. Якщо відправляти її заморожуватися замість зберігання в прохолодному темному місці, де добре циркулює повітря, в ній підвищується вміст крохмалю і цукру, а це зробить її зернистою і солодкою. 

Причин, чому не можна зберігати цибулю у холодильнику, кілька. Цей ароматний овоч, як і часник (його теж не слід відправляти в рефрижератор), по-перше, може увібрати вологу в холодильнику і стати м'яким або запліснявілим. По-друге, може погіршити смак і запах інших продуктів, що зберігаються поруч. Цей ефект навряд чи когось порадує. Краще зберігайте цибулю в прохолодному, сухому і добре провітрюваному місці.

Менш очевидні причини, чому огірок не можна зберігати в холодильнику. Цей овоч не тільки швидше псується при заморожуванні, але і вкрай негативно реагує на сусідство з окремими продуктами в холодильнику (помідори, диня, банани та інші), стаючи гірким і жовтим. Огірки слід зберігати в прохолодному, сухому місці, але не в холодильнику, тоді вони не будуть вкриватися водянистими плямами і гірчити.

Які фрукти не можна зберігати в холодильнику і чому 

Вбивчою може виявитися заморозка для бананів та авокадо. Їх краще зберігати при кімнатній температурі до повного дозрівання і тільки потім при необхідності відправляти в холодильник.

Цитрусовідиня і ананас також можуть не пережити подорож на полицю холодильника. Вони втратять свій смак і текстуру при зберіганні в холоді. Найкраще зберігати їх при кімнатній температурі до тих пір, поки вони не дозріють, а потім відразу ж вживати в їжу.

7 продуктів, які не можна зберігати в холодильнику - неочевидні варіанти 

Якщо причини, чому в'януть овочі в холодильнику, досить передбачувані, то про те, чому деяким іншим продуктам там не місце, здогадатися не так просто. Наприклад, холод і волога шкідливі для хлібобулочних виробів. Через них булки черствіють і сохнуть швидше бажаного, і це - відповідь на питання про те, чому хліб не можна зберігати в холодильнику.

Не місце в рефрижераторі і деяким соусам, які точно знайдуться у багатьох на полицях дверцят холодильника. Мед від холоду кристалізується і твердне, втрачаючи смак і перетворюючись на масу, яку потім не відколупати ложкою. Гострі соуси у холодильнику втрачають консистенцію і смакові якості. І те, і інше краще зберігати при кімнатній температурі.

Кетчуп, гірчиця та соєвий соус у закритих герметичних упаковках також не зіпсуються без холодильника, але можуть втратити смак через заморозку. Їх варто відправляти в холодильник після відкриття, якщо така рекомендація міститься на упаковці. 

Холодильник також не місце для різноманітних рослинних масел. Від холоду вони густіють і мутніють. У цьому випадку їх все ще можна вживати в їжу. Але неприємного ефекту можна легко уникнути, просто зберігаючи олії в прохолодному темному місці, подалі від прямих сонячних променів і тепла.

Арахісова паста у холодильнику перетвориться чи не на каміння, і вже не підійде для намазування на тости. Щоб продукт не зіпсувався, зберігайте його в коморі, де не так тепло і не потрапляє сонце.

Однозначно не варто відправляти в холодильник каву. Зерна наситяться вологою і всілякими запахами з холодильника, ароматний напій перетвориться в жахливе пійло. Зберігайте його в герметичному контейнері в прохолодному, сухому і темному місці.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: