Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Топ-5 помилок під час використання смартфона, які можуть прискорити його поломку

Топ-5 помилок під час використання смартфона, які можуть прискорити його поломку фото

У зв’язку з такою широкою поширеністю смартфонів гостро постає питання про те, як правильно їх використовувати, щоб вони прослужили довше? Давайте розглянемо помилки, через які смартфон може зламатися і як робити не потрібно, щоб цього не сталося.

1. Падіння смартфона

  • “Приходячи з роботи втомленим, він недбало кидає свій смартфон на ліжко або стіл”
  • “Дістаючи з сумочки помаду, вона випадково впустила смартфон прямо на паркет”

Чи впав смартфон випадково, чи був кинутий на відносно м’яку поверхню, у будь-якому разі, це не є добре.

Смартфон – це технічно складний пристрій, він містить у собі велику кількість електроніки та тендітних компонентів: різноманітні датчики, камеру з кількома рухомими лінзами, акумулятор, динаміки, складний багатошаровий дисплей і так далі.

Навіть якщо після падіння смартфон не зламався, всередині (на платі) або зовні (на дисплеї) можуть утворюватися мікротріщинки, які з часом розростатимуться та зрештою призведуть до поломки. Під час падіння компоненти смартфона поглинають енергію удару на себе і поступово руйнуються.

2. Потрапляння смартфона під воду

Сучасні смартфони, в середньому і топовому сегменті мають захист від води і пилу, наприклад IP67/IP68. Смартфони з таким ступенем захисту можуть потрапити в прісну воду на короткий час і з ними нічого не станеться. Однак, якщо ваш смартфон не має такого захисту від води, потрібно подбати про те, щоб на нього і особливо всередину не потрапляла вода.

Якщо таке станеться, то електронні плати та контакти почнуть корозувати та окислюватися, що призведе до їхнього руйнування та необхідності дорогого ремонту.

Якщо смартфон випадково потрапив у воду, необхідно якнайшвидше повністю відключити його і терміново нести в сервісний центр для прочищення.

3. Сильно тиснути на екран

Мабуть, деякі користувачі вважають, що чим сильніше ткнути в екран дисплея, тим краще він відреагує.

Це так не працює! Ба більше, надто сильні натискання на екран посприяють поломці складного дисплея смартфона й утворенню на ньому сіруватих або жовтуватих плям.

Екран смартфона, це багатошарова деталь і за сильного механічного впливу можна пошкодити чутливий сенсор.

4. Перегрів смартфона

Перегрів смартфона може статися як мінімум з двох причин. По-перше, якщо довго використовувати смартфон з важкими програмами відеомонтажу або іграми, а ще якщо він перебуває в цей час у чохлі. Смартфон при такому розкладі може сильно нагріватися і навіть “обпалювати” руки.

По-друге, якщо смартфон залишений поблизу до нагрівальних приладів або залишений на сонці. До чого може призвести перегрів смартфона? Насамперед, перегрів смартфона негативно впливає на акумулятор смартфона, якщо сказати просто, то за сильного нагрівання в акумуляторі починають відбуватися хімічні процеси руйнування та деградації акумулятора.

Щоб акумулятор прослужив довше, необхідно знімати чохол під час заряджання, під час використання важких програм і ніколи не залишати смартфон на сонці та поруч із нагрівальними приладами.

5. Завантажувати піратські програми або файли

Багато хто вирішує заощадити і завантажує піратські файли або програми, наприклад ігри, музику і фільми.

Це загрожує тим, що разом із таким файлом або програмою можна занести на смартфон шкідливий вірус, який може пошкодити ваші файли, передати їх зловмисникам або вимагати з вас гроші за розблокування такого смартфона.

Щоб цього не відбувалося, завантажуйте додатки з офіційних магазинів додатків, як-от Google Play та AppStore. Не завантажуйте піратські програми та файли і не переходьте за сумнівними посиланнями.

На цьому поки що все. Які неправильні дії знаєте ви?

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: