Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Який вигляд мав чоловік, який жив 30 тисяч років тому?

Який вигляд мав чоловік, який жив 30 тисяч років тому? фото

Скелет чоловіка виявили ще 43 роки тому під час розкопок у Єгипті. Група вчених створила реконструкцію обличчя чоловіка, якому на момент смерті було від 17 до 20 років. Він жив 35 тисяч років тому, коли ще в Єгипті навіть не було фараонів. Адже Перша династія правителів Стародавнього Єгипту була заснована лише в 3100 до н.е.

Вчені з Бразилії провели сканування рештків жителя Стародавнього Єгипту, щоб створити реконструкцію його обличчя. Скелет чоловіка виявили ще 43 роки тому під час розкопок у Єгипті. Вважається, що цей чоловік жив 35 тисяч років тому та був шахтарем. На сьогоднішній день його рештки залишаються найповнішим скелетом сучасної людини з колись виявлених в Африці, від початку пізнього кам'яного віку.

Дослідники вважають, що їм вдалося максимально точно відтворити образ стародавнього єгиптянина. Оскільки поряд з рештками було виявлено двобічну сокиру, то було зроблено висновок, що цей єгиптянин був шахтарем.

Експертизи допомогли визначити вік, стать і професійну приналежність цієї людини. Також стало відомо, що вона жила 35 тисяч років тому, а це означає, що вона жила за 30 тисяч років до появи перших фараонів у Стародавньому Єгипті. Відомо, що фараон Нармер заснував Першу династію правителів Стародавнього Єгипту тільки в приблизно 3100 до н.е.

Нагадаємо, в Англії 500 років по тому у підземеллі напівзруйнованої церкви знайшли останки, які, як вважають, належать ігумені, похованій у незвичний спосіб. Хоча експерти не мають повної впевненості, що це тіло належить саме леді Герман, датування останків тісно пов'язане з історичними записами.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: