Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

В Україні може виникнути дефіцит помідорів

В Україні може виникнути дефіцит помідорів фото

Зараз на ринку 90% помідорів — з Туреччини. Але через землетруси країна обмежила експорт деяких товарів, зокрема й помідорів.

Український ринок не зможе дуже швидко переорієнтуватися на нових постачальників, а українські фермери мають труднощі через війну. Тому ціна на помідори може стрибнути на 50-70%, прогнозують в Асоціації овочів та фруктів.

Але не хвилюйтеся, то все тимчасово. Скоро Україна переможе, і наші фермери зможуть доставляти українські помідори в усі куточки країни!

Зазначимо, помідори - одна з найпопулярніших овочевих культур, вирощуваних способом розсади. Тут дуже важливо вгадати, коли саме висівати томати, щоб не запізнитися або не допустити переростання саджанців перед пересадкою в теплиці, парники або відкритий ґрунт.

Коли і як правильно потрібно сіяти помідори, щоб отримати сильну розсаду, а в майбутньому багатий урожай - до вашої уваги поради фахівців.

Багато що залежить від сорту і клімату

При виборі часу посіву потрібно орієнтуватися на:

  • кліматичні умови регіону,
  • скоростиглість обраного сорту,
  • місце посадки.

Дати посадки

Садити помідори на розсаду потрібно починати в останні дні лютого або на початку березня і до кінця квітня. Багато що залежить від сорту: як правило, терміни посіву вказуються виробником на упаковці.

Якщо ви будете садити розсаду у відкритий ґрунт, а не в теплицю, насіння слід сіяти трохи пізніше - в середині березня.

В цілому від часу висіву насіння до висадки проходить 52-58 днів, тому в залежності від цього терміну і прогнозу погоди (готовності ґрунту) можна планувати точну дату.

Треба знати, що переросла розсада також буде слабкою, тому сіяти насіння помідорів занадто рано недобре.

Кілька важливих порад

Щоб розсада була здоровою і потужною, створіть для неї велику кількість світла і оптимальну температуру.

Деякі рекомендують обприскувати кущі кілька разів на день водою, хоча помідори не дуже люблять повітряну вологу. Але з урахуванням сухості в квартирах іноді це робити потрібно. А краще поставити зволожувач повітря.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: