Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Товстий світ. Ожиріння стає проблемою епохи

Товстий світ. Ожиріння стає проблемою епохи фото

До 2035 року більше половини населення планети страждатиме зайвою вагою, а в багатьох випадках - ожирінням.

Всесвітня федерація боротьби з ожирінням (World Obesity Federation) попереджає, що понад чотири мільярди людей по всьому світу зіткнуться з проблемами, викликаними надмірною вагою, при цьому найбільший сплеск очікується серед дітей та підлітків. Насамперед будуть порушені країни Африки та Азії з низькими доходами населення.

Коріння проблеми

 

Основна проблема в цих країнах, на думку експертів, - споживання більш дешевих оброблених продуктів харчування, що містять різноманітні добавки

Наприклад, замість м'яса, яке певним верствам населення не по кишені, люди вживають ковбасу та сосиски.

Іншими причинами ожиріння в країнах Азії та Африки можуть бути відсутність інститутів харчового контролю, слабка маркетингова політика, недостатня поінформованість населення про причини та наслідки проблем із вагою, а також малорухливий спосіб життя.

Витрати, пов'язані із запобіганням та лікуванням ожиріння у світі, до 2035 року перевищать чотири трильйони доларів, прогнозують експерти. А втрати світової економіки, пов'язані з ожирінням, через 12 років можуть становити до 3% загальносвітового ВВП.

Президент Всесвітньої федерації боротьби з ожирінням, професор Луїза Бауер закликає уряди різних країн почати діяти вже зараз, щоб у майбутньому уникнути навантаження на систему охорони здоров'я та економічних наслідків.

Дитяча хвороба

Особливе місце у доповіді World Obesity Federation приділено динаміці розвитку ожиріння серед дітей та підлітків. Очікується, що в цьому сегменті до 2035 року кількість людей, які зіткнулися з проблемою надмірної ваги, подвоїться в порівнянні з показниками 2020 року.

Уникнути цього, на думку Бауера, можна шляхом державного фінансування різноманітних оздоровчих, соціальних та економічних програм, орієнтованих на молоде покоління.

Автори доповіді окремо підкреслюють, що у своїй роботі жодним чином не мають на увазі, що люди, які страждають на ожиріння, самі винні у своєму стані.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: