Завантаження ...

Що не засвоюється з кавою: шкода організму під час кожного сніданку

Що не засвоюється з кавою: шкода організму під час кожного сніданку фото

Кава на сніданок - це традиція для багатьох українців. Для когось цей напій просто улюблений, а хтось просто не може без нього прокинутися. Однак за нешкідливим напоєм ховається ціла загроза організму, адже каву можна поєднувати не з будь-яким сніданком.

 

Що не засвоюється з кавою - більшість про це не знають

Для початку поговоримо про те, коли точно не варто пити каву. І так, якщо ви приймаєте вітаміни - каву краще не пити або пити після досить великого проміжку часу. Вся справа в тому, що кофеїн має негативний вплив на засвоєння вітамінів і мінералів.

Також каву не варто вводити в ансамбль з алкоголем. Крім того, що цей симбіоз навантажує печінку, він також вводить в оману. Людина може переоцінити бадьорість, яку дарує кава і недооцінити інтоксикацію організму алкоголем вчасно.

Які продукти не можна пити з кавою - правила на кожен день

Нікому не хочеться з самого ранку зіпсувати собі день легким нездужанням. Погане самопочуття може викликати неправильне поєднання кави з іншими продуктами.

Кава і продукти з кальцієм - таке поєднання особливо небезпечно для літніх людей. Кожен ковток кави вимиває з організму необхідний для нього кальцій. Тому, якщо ви хочете з'їсти бутерброд з сиром і запити кавою, краще зробити паузу між ними.

Горох, квасоля, устриці, птиця, червоне м'ясо - ці продукти багаті цинком, а цинк не засвоюється в тандемі з кавою, що призводить до висипань на шкірі і розладу шлунка.

Рослинні продукти та кава - погане рішення, адже поліфеноли, які містяться в каві - не дають засвоюватися квасолі, соєвим продуктам і нуту.

Однак, незважаючи на все це, отримувати задоволення від кави за сніданком все ж можна, якщо знати про продукти, які добре з нею поєднуються.

Поєднання кави з іншими продуктами - сніданок і насолода

Для того, щоб структурувати поєднання кави та інших продуктів, структуруємо каву за сортами:

  • Ягідний сорт кави - добре поєднується з шоколадною і м'ятною випічкою
  • Кава натуральної обробки - підійде для тих, хто любить легку випічку і фрукти на сніданок
  • Кава з кислотою цитрусів - кращий друг для лимонного кексу або кураги
  • Кава, у якої квіткові ноти - вафлі і млинці з карамеллю і медом
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями:
мрия