Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Заборона на штучно виведених собак і котів у Нідерландах

Заборона на штучно виведених собак і котів у Нідерландах фото

Штучне виведення різних порід собак і котів, як правило, завдає шкоди здоров'ю тварини. Тому в Нідерландах збираються запровадити заборону на володіння такими вихованцями.

Міністерство сільського господарства країни хоче скласти перелік зовнішніх ознак тварин, яких більше не можна утримувати.

Під цю категорію ризикують потрапити висловухі кішки та собаки з плоским носом, серед яких французькі бульдоги, мопси та пекінеси.

За даними міністерства, зазначені зовнішні риси завдають котам і собакам безліч страждань. Наприклад, коротконосим тваринам важко дихати, а генетичні мутації можуть викликати головний біль.

Ми робимо життя невинних тварин нещасним тільки тому, що вважаємо їх "красивими" і "милими". Ось чому сьогодні ми робимо великий крок у Нідерландах, де жодна домашня тварина не повинна страждати через свій зовнішній вигляд,
– йдеться в заяві міністра сільського господарства Нідерландів Піта Адема.


Він заявив, що домагатиметься заборони на володіння дизайнерськими породами та заборони на використання фотографій з ними в рекламі або соціальних мережах.

Висловухі кішки, безумовно, підпадають під заборону. Адже існують наукові докази того, що ці кішки завжди страждають через дефект хряща, спричинений певним геном.

Нідерланди заборонили розведення домашніх тварин із привабливим зовнішнім виглядом ще у 2014 році, але деякі тварини, як і раніше, продаються нелегально або купуються за кордоном. Тож пропоновані нові правила покликані закрити лазівку, щоб володіння такими тваринами стало незаконним.

Чиновники визначать конкретний список порід, особливості яких можуть погіршувати здоров'я тварини.

Нинішніх власників таких собак і котів заборона не торкнеться

Людям, у яких вже є собака з пласкою мордою або висловухий кіт чи кішка, не варто хвилюватися. Вони зможуть утримувати свого вихованця.

Але якщо тварина гине, їм не дозволяється купувати іншу з такими ж характеристиками.
 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: