Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Українців стало менше на 335 тисяч

Українців стало менше на 335 тисяч фото

За минулий рік було зареєстровано 541 739 смертей, що на 24% менше, ніж у 2021

Порівняно з доковідним 2019 роком, кількість смертей на рік великого вторгнення менша на 7%. Якщо ж не розглядати регіони, де ведуть активні бойові дії та окуповані території, то, в середньому, кількість смертей за рік скоротилася на 16% до показників 2021 року.

 

Найбільша кількість померлих у 2022 році зареєстрована у Дніпропетровській області – 58 445 осіб. Друге місце у сумному рейтингу посідає Харківська область, замикає трійку Київ.

 

Найнижчі показники смертності - у тимчасово окупованих та свіжозвільнених областях, дані з яких неможливо зібрати повною мірою. Так, наприклад, у випадку з Херсонською областю, кількість врахованих смертей скоротилася більш ніж утричі, порівняно з показниками 2021 року.

 

Кількість новонароджених у 2022 році точно підрахувати неможливо, через ті ж воєнні дії, і українки, які народжували за кордоном та ще не встигли подати відповідні папери до консульства або дипломатичного представництва України.

 

За наявними даними, спад населення України - тобто різниця між кількістю народжених людей і тими, хто помер, становить близько 335 тисяч осіб на рік. Ці показники співвідносні зі спадом населення під час гострої хвилі ковіда у 2021 році та загальним трендом смертності в останні роки, що значно перевищує народжуваність.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: