Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Безпечно і швидко сушимо мокре взуття

Безпечно і швидко сушимо мокре взуття фото

Як висушити мокрі черевики, щоб їх не зіпсувати? Чи існують перевірені для цього методи? Ми підкажемо!

Сушити взуття в сушарці – це гарна ідея?

Все більше і більше людей мають в будинку автоматичні сушарки, в яких можна швидко і якісно висушити одяг. Чи можна за допомогою таких пристроїв сушити мокре або випране взуття?Не завжди. Довготривале перебування  взуття при високій температурі й удари, викликані через центрифугування, можуть стати причиною його пошкодження. Що робити, щоб цього уникнути? Набагато краще придбати спеціальну сушку для взуття. Вона оснащена нагріваючими наконечниками, які потрібно помістити всередину взуття. Висока температура в такому випадку діє тільки на їх внутрішню частину, забираючи зайву вологу, без шкоди для взуття та без надмірного перегрівання. Дорожчі моделі додатково обладнані УФ-випромінюванням для знищення бактерій.

Чи можна сушити взуття феном?

Сушка взуття феном не найгірший спосіб, якщо ми хочемо швидко привести його в порядок. Тепловий потік потрібно направити рівномірно на всю поверхню взуття з безпечної відстані. Не слід, однак, вдаватися до цього способу занадто часто і не можна тримати фен занадто близько.

Сушка взуття … в духовці?

Як дивно не звучало би це запитання, тим не менш, його задають і чоловіки, і жінки. Чи сушка взуття в духовці – це гарна ідея? Звичайно, ні! Сушіння взуття в пристроях, призначених для приготування їжі, наприклад, духовці або мікрохвильовій печі, не є безпечною та гігієнічною процедурою. Отже, як духовка може нам стати у нагоді? Розігрійте в ній дрібний наповнювач (наприклад, керамзит) при температурі приблизно 50⁰C, а потім засипте його всередину взуття і рівномірно розподіліть по всій поверхні. Це допоможе позбутися від вологи всередині взуття.

Чи можна сушити взуття на сонці?

Коли стає тепло, виставляти мокре взуття на пряме сонце може здатися гарною ідеєю. Однак, це не так! Будьте обережними, особливо зі шкіряним та замшевим взуттям! Розміщення моделей, виготовлених із делікатних матеріалів, на прямому сонці може привести до пересушування шкіри і, як наслідок, до її потріскування, а на взутті із замші ще можуть з’явитися плями. Тому не варто використовувати такий спосіб!

А що зі звичайним радіатором? Чи можна сушити взуття на батареї?

Багато хто з нас любить цей популярний домашній метод і, повернувшись додому, ставить мокре взуття в теплому місці, найчастіше на батареї. Це відносно ефективний і швидкий спосіб, але для нашого взуття, безумовно, не найкращий. Таке нагрівання може привести до деформації форми взуття і утворення плям, які потім важко усунути. Найкраще сушити мокрі туфлі чи черевики при кімнатній температурі. Якщо, однак у вас немає на це часу, то, безумовно, кращою ідеєю буде використати фен, який нагріває взуття рівномірно по всій поверхні.

Лайфхаки, як висушити взуття всередині

Найбезпечніший, хоча й не найшвидший спосіб висушити мокре взуття – це спочатку очистити його від піску і бруду, а потім залишити при кімнатній температурі в місці, віддаленому від прямих джерел тепла (наприклад, радіаторів), попередньо вийнявши шнурки. Для прискорення висихання мокрого взуття можна покласти всередину подрібнені шматочки паперу. Це може бути газета, однак, зверни увагу, щоб вона була чорно-білою, без додаткової фарби, щоб не залишилось всередині взуття кольорових плям. Розташований в середині черевиків папір буде поглинати вологу й одночасно допоможе зберегти правильну форму. Ззовні можна покласти паперові рушники, які необхідно регулярно замінювати, коли вони стають вологими. Так вам вдасться легко висушити взуття, не нашкодивши йому.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: