Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

високий і пишний омлет, як у дитячому садку

високий і пишний омлет, як у дитячому садку фото

Багато гурманів із ностальгією згадують високий і повітряний дитсадковий омлет. Намагаючись повторити цю страву на власній кухні, кулінари-аматори здебільшого зазнають невдачі. Страва хоч і виходить цілком їстівною, але не виходить такою пишною, як у дитячому садку.

Чому приготований у їдальні омлет виходить високим, а створений у домашніх умовах – плоским. Відповідь проста. Швидше за все, господиня готує блюдо на сковороді. А треба – у духовці.

Головний секрет пишного омлету

Якщо ви хочете отримати повітряну страву, навіть не намагайтеся приготувати її на плиті.

Омлет вийде пишним лише при запіканні у духовці. Справа в тому, що кулінар зможе налити у форму рівно стільки яєчно-молочної суміші, скільки потрібно для отримання високої страви.

Причому бажано, щоб форма була не дуже широкою. У цьому випадку використовувати багато яєць та молока не доведеться. При цьому висота страви все одно буде достатньою.

Рецепт пишного омлету

Розбийте 4 яйця в глибоку миску, після чого збийте білки та жовтки віночком. Далі налийте в ємність склянки молочного напою. Туди треба відправити борошно (1 ст.л.)

У суміш, що вийшла, треба додати сіль і перець. За бажання – нарізану ковбасу або шинку.

Далі молочно-яєчну основу треба перелити у високу, але не широку форму для запікання. Посуд вирушає до духовки приблизно на 30-40 хвилин. Готове блюдо буде неймовірно пишним.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: