Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Портрет для Залужного, новорічні листівки, благодійні лотереї – художних Павло Москаль допомагає військовим (фото)

Портрет для Залужного, новорічні листівки, благодійні лотереї –  художних Павло Москаль допомагає військовим (фото) фото

«Одне з найвідповідальніших замовлень», – такий пост на своїй сторінці у соцмережі опублікував художник з Озерного Павло Москаль. В руках тримає портрет Головнокомандувача Збройних сил України, «залізного генерала» Валерія Залужного.

На його створення витратив близько 10 днів. Замовлення отримав у листопаді, але до кінця не був впевнений, що це у подарунок саме для легендарного земляка. Сумніви розвіялися при зустрічі із замовником, а наступного дня отримав текстове повідомлення, що Залужному все сподобалося.

 

 

«Малюю вже багато років, але з перервами, після кожної з яких майже повністю змінюю стиль. Мої роботи – різноманітні, все залежить від настрою чи тренду. Це може бути скетч знаменитості – актора, блогера, або ж авторські малюнки чи портрети на замовлення, за які берусь, коли менш завантажений. Наприкінці осені отримав термінове замовлення. Насправді, не знав точно, що портрет особисто для Валерія Федоровича, хоча цейваріант був найбільш очевидний, – розповідає Павло Москаль. – Його фото, з яким я працював, попередньо відкадрували під потрібний формат, визначилися з кольоровою гамою і технікою. Обрали реалізм. Портрет написаний аквареллю, розмір картини – 42х60 см. Замовлення виконав десь за днів 10. Це було найважче, адже на роботи такого формату я зазвичай витрачаюблизько 3-4 тижнів. Факт того, що портрет може бути подарований Головнокомандувачу ЗСУ, переповнював мене особливими емоціями та відповідальністю».

 

 

Зараз Павло має ще кілька замовлень із портретами військових. Результат обіцяє показати на своїй сторінці в Instagram.

Крім того, нещодавно запустив онлайн-магазин «EARTH.ua», де можна придбати його картини, листівки та інший мерч. У наявності – листівки з «Інктоберської колекції», присвяченої фільмам жахів, кілька інтер‘єрнихкартин, новорічні листівки ручної роботи, які існують в єдиному екземплярі і незабаром будуть додані ще двіінтер‘єрні картини з колекції «The Hottest Body». З часом асортимент магазину буде поповнюватись.

 

 

З початку повномасштабного вторгнення у портфоліо художника з’явилися патріотичні роботи. Більшість з них продав чи розіграв з благодійною метою – зібрати кошти на допомогу захисникам.

Так свого часу було із магнітами ручної роботи, на яких художник зобразив Патрона, «Мрію», рускій воєнний корабль, карту України, картиною «Save Mаriupol». Написав її під враженням від вчинку гурту «Kalush Orchestra», коли ті у  фіналі «Євробачення», ризикуючи шансом на перемогу, закликали увесь світ врятувати Маріуполь та «Азовсталь». Із продажу виручив 4400 гривень, ще 7000 гривень – від лотереї з магнітами. Кошти пішли на придбання станції підзарядки для десантників 80 бригади.

 

 

На території однієї з лікарень на Волині, куди хлопець разом з родиною переїхав після ворожих ракетних атак у рідному Озерному, нині є мурал його авторства.

 

 

«Нещодавно завершилася ще одна благодійна лотерея, а за кошти від неї вдалося придбати тепловізор та прилад нічного бачення для воїнів на передову. Серед лотів  –  збитий нашими військовими ворожий безпілотник «Орлан», куртка та шолом окупанта, розвантажувальна система, портрет з фото та багато інших призів, – продовжує Павло Москаль. – Восени вдало провели портретний марафон «Colorfull Arts», до якого долучилося більше сотні учасників з різних країн світу. У колаборації з київською художницею та моєю подругою Іриною Євдощенко працювали над обкладинкою длякниги «Виживе лише мистецтво». Зараз видання перекладають, а після цього презентують в електронному вигляді і надрукують. Паралельно з цим разом з Іриною створили NFT «I like how it burns» на основі її картини Іри, де зображено палаючий Кремль. Наразі NFT можна придбати на платформі «OpenSea».

 

 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: