Завантаження ...

Які свічки придбати, якщо немає світла?

Які свічки придбати, якщо немає світла? фото

Останнім часом часто відключають електропостачання у наших оселях. У темну пору доби нам потрібне освітлення, яке ми можемо створити за допомогою ліхтарів чи свічок. Різновидностей свічок багато. Яку ж свічку краще обрати, щоб воня використовувалася ощадливо і яскраво світила? Корисні поради щодо цього у нашому матеріалі.

Які ж свічки обрати?

Свічки з бджолиного воску

Це найбільш екологічні, безпечні та вони не мають різкого запаху. Такий віск практично не горить, а тільки плавиться і не залишає кіптяви. Якщо на свічці є горизонтальні тріщини і вона легко кришиться – у ній понад 30% парафіну. Ціна набору тонких свічок – від 100 гривень.

Свічки з рослинного воску або стеаринові

Стеарін виробляється з різних масел, наприклад, пальмового. Ці свічки легко розпізнати: вони матові, а після того, як вони згорять, утворюється прозора куля з малюнком, схожим на сніжинки.

Свічки з пальмового воску

Це твердий матеріал. Свічки горять майже без запаху, але вони кришаться і їх просто зламати.

Свічки із соєвого свічкового воску

Вони мають матово-білий колір, при нагріванні матеріал стає рідким та прозорим із молочним запахом.

Свічки з кокосового воску

Вони дорожчі за пальмові та соєві, горять теж довше за інших – від 45 хвилин до 5 годин. Але знайти їх у магазині – рідкість. Ці свічки виділяють концентрований аромат, тому радимо скористатися ними у великих приміщеннях.

Парафінові свічки

Не містять домішок та додаткового очищення, а також мають неприємний запах. Чим більше у складі свічки знаходиться погано очищеного парафіну, тим більше кіптяви, а також нерівномірне полум'я та чорний наліт під час горіння.

Небажано, щоб такі свічки горіли одна за одною, краще робити невеликі перерви та провітрювати кімнату.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями:
мрия