Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Чи потрібно мити машину восени

Чи потрібно мити машину восени фото

З настанням осені автомобіль навіть після однієї поїздки мокрими дорогами стає брудним.

Деякі автомобілісти вважають, що в такий час мити машину немає сенсу. Однак автомобільний експерт попередив, що такий підхід може зашкодити транспортному засобу.

За словами фахівця, щоб уникнути появи іржі, не можна давати бруду на кузові автомобіля перетворюватися на суху кірку. Під таким шаром метал не просихатиме, а це прискорює руйнування лакофарбового покриття.

Експерт додав, що вручну видаляти засохлий бруд не рекомендується: можна пошкодити емаль. Тому відвідувати автомийку восени потрібно не рідше одного разу на тиждень. Таким чином, кузов встигатиме просихати, але й не накопичуватиме занадто багато бруду.

Якщо ви вирішили помити автомобіль у період затяжних дощів, то можна вибрати щадний спосіб – просто сполоснути його водою. Через часті зливи бруд не встигає налипнути на машину, тому очистити кузов можна буде і без шампуню.

У міжсезоння можна скористатися роботизованими автомийками. За словами експерта, вони також дбайливо очищають транспортний засіб, але водіям не потрібно залишати салон і мерзнути.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: