Завантаження ...

Який вигляд має жінка, яка жила 31 тисячу років тому - відкриття вчених

Який вигляд має жінка, яка жила 31 тисячу років тому - відкриття вчених фото

Спочатку у дослідників була думка, що знайдений череп належить чоловіку.

Вченим удалося відтворити вигляд жінки, яка жила 31 тисячу років тому на території сучасної Європи. Як повідомляє Live science, спочатку дослідники ідентифікували останки жінки як чоловічі, але під час нового дослідження вчені виявили помилку.

Череп жінки знайшли ще в 1881 році в печері, розташованій у селі Младеч у Чехії. Тоді дослідники оцінили вік останків у 31 тисячу років, а також вважали, що вони належать чоловікові.

Але в ході нового дослідження вчені визначили, що череп належить 17-річній дівчині, яка жила в період оріньякської культури (частина верхнього палеоліту від 43 до 26 тисяч років тому). Визначити, що череп є жіночим, учені змогли порівняти його з іншими подібними знахідками, зробленими в тому ж регіоні.

 

У ході дослідження вчені використали дані розкопок, проведених у ХІХ столітті, криміналістичні реконструкції обличчя, виконані у 1930 році, а також комп'ютерну томографію, яка дозволила їм виконати реконструкцію черепа. Щоб повністю відтворити щелепу жінки, дослідники скористалися даними 200 КТ-сучасних людей.

Після того, як череп повністю відновили за допомогою цифрових методів, вчені «нанесли» на нього м'які тканини.

Це не перший випадок, коли вченим вдається відтворити вигляд древніх людей. Так, минулого року антропологи створили комплексні тривимірні портрети двох жінок, які мешкали в Чехії близько 4000 років тому.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями:
мрия