Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Їжа, яка продовжує молодість

Їжа, яка продовжує молодість фото

Після 45 років в організмі жінок суттєво знижується рівень естрогену, який впливає на молодість. Але поповнити запаси цього гормону можуть корисні та смачні продукти.

 

Насіння льону. Фахівці рекомендують вранці з'їдати натщесерце по дві ложки насіння льону, які діють в організмі як потужний антиоксидант, який посприяє молодості шкіри, поліпшенню стану нігтів і волосся. Льон є найбагатшим джерелом рослинних гормонів, крім цього насіння льону надають додаткову позитивну дію на жіночий організм - їм притаманні протипухлинна та протизапальна дія.

Бобові. Квасоля, чечевиця, горох є джерелом природного естрогену, який допоможе сповільнити процес старіння шкіри. Крім вмісту гормону молодості, квасоля і сочевиця мають захисний ефект щодо раку молочної залози. Встановлено, що жінки, які споживають ці бобові не менше двох разів на тиждень, на 24% рідше захворюють на рак грудей в порівнянні з тими, хто їсть їх не частіше ніж один раз на місяць.

Виноград. Одним з найкращих джерел фітогормонів є виноград червоних сортів. Рослинні гормони не зможуть повністю замінити природні гормони жінки, але все ж вони можуть значно покращувати самопочуття під час менопаузи.

Молочні продукти. Вони характеризуються як чудове джерело фітоестрогену. Не варто забувати, що корови - травоїдні тварини, вони поїдають велику кількість рослинного корму з фітогормонами. Молочні продукти повинні бути натуральними і високої жирності.

Кава. За даними наукових досліджень, якщо жінка протягом дня вживає 500 мл кави, рівень естрогену в її крові підвищується на 70%. Тим, хто не переносить кофеїну, фахівці радять вживати гіркий шоколад - це сприяє стабілізації гормонального фону і служить профілактикою його порушень

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: