Завантаження ...

Смачний рецепт для вихідного дня: Вишневий пиріг

Смачний рецепт для вихідного дня: Вишневий пиріг фото

Приготуйте смачний вишневий пиріг зі сметанною заливкою. Ніжна вишнева кислинка в цьому пирозі дуже вдало поєднується з помірно солодким тістом та ніжною сметанною заливкою.

Головна героїня цього пирога - вишня. Цим корисна ця ягода?

Вишня добре втамовує спрагу, покращує апетит і травлення, а крім того – містить величезну кількість корисних речовин. Вітаміни А, В1, В6, С, калій, кальцій, залізо, мідь, магній – лише частина того, що отримує організм разом із вживанням цієї смачної ягоди.

Вишню називають ягодою молодості. Вона багата антиоксидантами і слугує профілактикою хвороб, пов’язаних зі старінням організму. Колосальна користь вишні в тому, що вона зміцнює серцево-судинну і нервову системи, зір, потенцію і знижує рівень холестерину в крові. На цьому корисні властивості цієї смачної ягоди не закінчуються.

Вишня майже не викликає алергію, через що цю ягоду однією з перших вводять у дитячий раціон. Вона має протизапальну дію, допомагає зняти симптоми застуди і нормалізує психоемоційний стан.

Висохлий сік дерева вишні (клей) широко використовують в приготуванні лікарських засобів, а з сухого листя роблять відвар, корисний для хворих на гепатит. Крім того, вишня добре зупиняє кров. При травмах та кровотечах застосовують відвар зі свіжого листя.

 

РЕЦЕПТ ПРИГОТУВАННЯ ПИРОГА

  • Масло вершкове (кімнатної температури) – 100 г
  • Борошно – 200 г
  • Жовток яєчний (для тіста) – 1 штука
  • Цукрова пудра (1/3 в тісто, 1/3 в заливку) – 2/3 склянки
  • Вишня (без кісточок) – 400 г
  • Сметана (в заливку, жирність 20% і вище) – 250 г
  • Яйце куряче (в заливку) – 2 штуки
  • Крохмаль картопляний (ст.л. без гірки) – 1 ст.л.
  • Ванільний цукор – по 1 ч.л. в тісто і в начинку

Вершкове масло кімнатної температури розтираємо з цукровою пудрою (1/3 склянки) і 1 ч.л. ванільного цукру, додаємо жовток і добре вимішуємо виделкою, потім поступово додаємо борошно і замішуємо тісто.

Тісто розкачуємо в пласт товщиною близько 0,7 см (зручніше робити це відразу на папері для випічки, прикривши харчовою плівкою).

Переносимо тісто у форму для випічки (24 см), наколюємо виделкою і ставимо на 10 хвилин в морозилку. Виймаємо з морозилки і випікаємо 10–15 хвилин при температурі 180 градусів до напівготовності.

Охолоджуємо пиріг повністю ( у формі) і відправляємо його в холодильник ( не менше ніж на годину. Після цього начинка повністю схопиться і не кришитиметься при нарізці. Тепер займемося заливкою: змішуємо до однорідної маси яйця, сметану, третину склянки пудри, ванільний цукор, додаємо крохмаль, добре перемішуємо. Дістаємо наше тісто з духовки, викладаємо зверху вишню по всій поверхні пирога, рівномірно розподіляємо заливку і випікаємо при температурі 180 градусів 30–40 хвилин. Коли начинка повністю загусне – пиріг готовий.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями:
мрия