Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Як впливає спека на стан здоров'я людини та хто є в групі ризику

Як впливає спека на стан здоров'я людини та хто є в групі ризику фото

В цей період в Україні спостерігається дуже сильна спека, тому потрібно бути максимально обережними. Анна Бакшеєва, лікар-терапевт, розповіла про те, до яких наслідків може призвести сильна спека і хто належить до групи ризику.

Про це повідомляє ICTV.

У людському тілі регулювання температури може відбуватися декількома різними способами. Тепло виходить з організму за допомогою потовиділення, конвекції та кондукції. Внаслідок занадто високої температури повітря цей баланс порушується, що може призвести до дуже серйозних наслідків.

Найбільшою небезпекою є тепловий удар. Коли температура повітря значно підвищується, починає активніше виділятися піт, а людині потрібно більше кисню. Крім того, посилюється метаболізм і кров починає відходити від внутрішніх органів до шкіри. Це стає причиною:

Нудоти;
Слабкості;
Підвищення температури тіла;
Прискорення серцебиття;
Порушення рівноваги;
Непритомністі.
Дуже погано впливає на здоров’я ультрафіолетове випромінювання, яке може спровокувати серйозні опіки. При цьому до групи ризику входять такі люди:

Літні;
Діти;
Ті, хто має проблеми з серцево-судинною системою;
Якщо є психіатричні або неврологічні проблеми;
Ті, хто регулярно вживають спиртні напої або наркотики;
Спортсмени.
Щоб врятуватися від спеки, необхідно якнайменше вдень перебувати на відкритому сонці. Крім того, потрібно пити багато рідини, щоб не сталося зневоднення. Прості рекомендації допоможуть звести до мінімуму ризик теплового удару або опіків.
 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: