Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Поради хіміка: як почистити срібло в домашніх умовах

Поради хіміка: як почистити срібло в домашніх умовах фото

Викладач хімії, кандидат хімічних наук, популярний TikTok-блогер та учасник реаліті Пара на мільйон розповів, як можна врятувати почорнілі прикраси.

Є безліч причин, чому срібні прикраси з часом чорніють - це і висока вологість приміщення, в якому зберігаються ювелірні вироби, і контакт з косметичними, миючими засобами, і навіть проблеми зі здоров'ям. Повернути прикрасам колишнє сяйво можна за допомогою спеціальних засобів для чищення срібних виробів. Але якщо ви хочете заощадити, то підійдуть і підручні засоби, які є у кожного будинку – вода, сода та фольга. Як це зробити, розповів Гліб Репіч. Т"ак, зараз йде війна, але дівчата завжди хочуть виглядати красиво. Тому я розповім, як можна почистити срібло у домашніх умовах електрохімічним методом», — сказав Гліб.

"Щоб почистити срібло, налийте близько 500 мл води в емальовану каструлю і додайте 1-2 ложки харчової соди. На дно покладіть алюмінієву фольгу. Коли вода закипить, зверху на фольгу покладіть прикраси та кип'ятіть 10 хвилин», - додав експерт. Алюміній входить у хімічну реакцію із содою, відновлюючи поверхню срібла до первинного виду. Після процедури необхідно добре промити прикраси водою і витерти насухо рушником.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: