Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Завершив кар'єру в збірній України, Андрій Пятов в останньому матчі побив легендарний рекорд Шовковського

Завершив кар'єру в збірній України,  Андрій Пятов в останньому матчі побив легендарний рекорд Шовковського фото

Голкіпер "Шахтаря" вийшов на перше місце за кількістю "сухих" матчів.

Збірна України здобула другу перемогу у новому розіграші Ліги Націй. У другому поєдинку українці розгромили команду Вірменії з рахунком 3:0.

Матч проти Вірменії став останнім для голкіпера Андрія Пятова у збірній Україні. Ще перед поєдинком воротар анонсував, що припинить виступи у національній команді.

 

Пятов провів "сухий" матч проти Вірменії, який став історичним для збірної України. І побив рекорд легендарного голкіпера Олександра Шовковського.

Перед поєдинком проти Вірменії і Пятов, і Шовковський мали по 46 кліншитів у кар'єрі. І лише завдяки перемозі 3:0 у заключному для себе поєдинку Пятов випередив ексворотаря "Динамо", що нині працює у тренерському штабі збірної України.

  • 47 кліншитів: Андрій Пятов (102 матчі)
  • 46: Олександр Шовковський (92)

Рекорд Шовковського тримався упродовж десяти років. Останній матч легендарний голкіпер провів у лютому 2012-го - перемога над Ізраїлем у товариському матчі з рахунком 2:3.

Після матчу з Андрієм Пятовим емоційно попрощалися гравці збірної України. Воротаря підкидали у повітря, дякуючи за роки кар'єри у національній команді.

Коментуючи своє закінчення кар'єри у збірній України, Пятов наголосив, що на початку навіть не міг очікувати, що зіграє за національну команду так багато матчів. Поєдинок проти Вірменії став для Пятова 102-м у кар'єрі.

 

"Навіть мріяти не міг. Але я зрозумів, що мрії здійснюються, якщо правильно все робити та готуватися. Тож гадаю, що на це заслужив. У мене було таке відчуття, неначе перший матч за збірну зіграв. Було тремтіння, але я розумів, що сконцентрований та готовий зіграти, хотів вийти на поле. Ми перемогли, і я радий, що це випало на мій останній матч", - сказав Пятов в інтерв'ю "Футбол 1".

 

Андрій Пятов у збірній Україні: що відомо

  • Пятов дебютував за збірну України 22 серпня 2007 року у товариському матчі проти Узбекістана (2:1). Він також потрапив у заявку жовто-синіх на чемпіонат світу-2006, однак не провів на полі жодного матчу.
  • Перший офіційний поєдинок за збірну Пятов зіграв у жовтні 2007 року проти команди Фарерських островів (5:0). Загалом на його рахунку 102 матчі, у яких він пропустив 83 м'ячі.
  • Пятов - учасник чемпіонату світу-2006, основний голкіпер на чемпіонатах Європи у 2012 та 2016 роках.
  • За кількістю матчів за національну команду Пятов - у топ-4. Вище за нього лише Анатолій Тимощук (144), Андрій Шевченко (111) та Андрій Ярмоленко (108).
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: