Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Про нормальні реакції на ненормальні події

 Про нормальні реакції на ненормальні події фото

Протягом останніх ста діб кожен з нас зазнав шокуючий рівень стресу і реагував на нього по-різному. Але кожна з цих реакцій є правильною та нормальною.

💢Ми хочемо розказати вам про те, якими взагалі бувають прояви гострого стресу для того, щоб не лякались самих себе.

Отже, зараз цілком нормальними є ⬇️

💢 Провали в пам’яті та «тупняк».

Ви почали забувати, навіщо прийшли на кухню; не можете закінчити речення, бо загубили думку; плутаєтеся у місті, залишаєте вдома важливі речі. Все ок, у вас не хвороба Альцгеймера, це погіршення когнітивних здібностей внаслідок стресу.

💢 Відчуття втрати сенсу у побутових справах.

Це відчуття тісно пов’язане зі страхом смерті: «Навіщо їсти, чистити зуби, працювати, якщо завтра кінець світу». До цього також додається відчуття «бездомності» та емоційної самотності.

💢 Неможливість закінчити справу, розпочату до війни.

Дочитати книгу, нарешті послухати новий альбом улюбленого виконавця, який так чекали, закінчити роботу над проектом або навіть працювати над романтичними стосунками.

💢 Гострі негативні почуття.

Ненависть, агресія – вони можуть накривати з головою, обдавати, немов окропом. По силі ці відчуття зовсім не схожі на те, що було раніше, бо після них з’являється відчуття виснаженості, ніби пропустили через м’ясорубку.

💢 Роздратованість через дрібниці.

Від цього можуть потерпати навіть члени родини, які залишили брудний посуд або не вимкнули звук на телефоні. При цьому, коли хвиля спадає, стає соромно за свою реакцію.

💢 Проблеми зі сном та їжею.

Безсоння або навпаки така втрата сил, що ви спите постійно. З апетитом такі самі крайнощі: неможливість їсти через нудоту, «шматок в горло не лізе» або компульсивне переїдання.

Якщо ви відчуваєте погіршення стану або розумієте, що не впораєтесь самотужки – звертайтеся до Соціально-психологічного центру м. Славутич. Наші фахівці мають відповідний досвід та готові надавати необхідну підтримку.

Бережіть себе.

За матеріалами Інтернет-ресурсів

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: